Alt geçit daha çok kullanılsın diye sanat galerisi yapıldı

Alt geçit daha çok kullanılsın diye sanat galerisi yapıldı
Giresun'un Bulancak ilçesinde vatandaşlar tarafından tercih edilmeyen alt geçit, üç boyutlu resim ve tarihi Giresun evleri görüntüleriyle süslenip çay ocağı kurularak bambaşka bir mekana dönüştürüldü

Bulancak ilçesinde vatandaşlar tarafından tercih edilmeyen alt geçit, üç boyutlu resim ve tarihi Giresun evleri görüntüleriyle süslenip çay ocağı kurularak bambaşka bir mekana dönüştürüldü.

Şehir merkeziyle tarihi Bulancak İskelesi arasında geçişi sağlayan ancak yayaların pek kullanmadığı alt geçidin, kullanımının sağlanması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldı.

Alt geçidin duvarları Giresun evlerinin pencereleri ve küçük kesme taşlarıyla döşenirken, zemin, tavan, merdivenlere de üç boyutlu köpekbalığı, kaplumbağa gibi deniz canlılarının resimleri yapıldı. Sanat galerisi olarak kullanılması amaçlanan alt geçide insanların ihtiyaçlarının karşılanması için çay ocağı da yerleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.