'Altın Alamıyorsam Başarısızım'

'Altın Alamıyorsam Başarısızım'
2016 Rio Olimpiyatları'nda, grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalyasız döndüğü her organizasyon sonrasında kendisini başarısız saydığını ifade etti

ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'nda, grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalyasız döndüğü her organizasyon sonrasında kendisini başarısız saydığını ifade etti.

Anadolu Ajansını ziyaret ederek, olimpiyatlara ilişkin değerlendirmede bulunan Rıza, "Rio'da tek hedefim altın madalya kazanmaktı, bu nedenle gümüş madalya aldığım için üzgünüm. Altın madalyasız döndüğüm organizasyondan sonra başarılı oldum diyemem. Altın alamıyorsam başarısızım." dedi.

Altın madalyaya kilitlenmiş, kendini değil ülkesini düşünen bir sporcu olarak hayal kırıklığı yaşadığını anlatan Rıza, "2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan altın madalya ile döneceğim. Her Türk sporcunun beklentisi, altın madalya kazanarak İstiklal Marşı'nı okutmak, bayrağı göndere çektirmektir. Olimpiyatlara katılmak bir başarı ama altın madalyasız döndükten sonra 3 ya da 20 kişinin katılması çok şey ifade etmiyor. Kürsüye çıkmak başarı ancak olimpiyatlarda altın madalya alamazsam başarılı olduğumu düşünmüyorum." diye konuştu.

"Zor bir finaldi
Rıza Kayaalp, Rio'da Kübalı rakibi Mijain Lopez Nunez ile yaptığı final maçının çok zor geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar katıldığım 30 şampiyonanın 28'inde madalya kazandım. Rio'daki finalde de kazanmayı hedefliyordum, bu yüzden kaybettiğimde büyük üzüntü yaşadım. Rakibim hafife alınacak bir sporcu değildi. Final maçını kaybetmek beni daha da kamçıladı, hırslandım. Ne kadar başarın var dediğinizde, 'çok başarılı değilim, olimpiyat altınım olduğunda tüm hedeflerime ulaşmış sayılırım' derim. Bir başarım yokmuş gibi çalışmaya devam edeceğim. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bunu telafi edeceğim."

2016 Rio Olimpiyatları'nda güreş branşından madalya beklentisinin fazla olmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Rıza, "Üzerimizdeki sorumluluk çok fazlaydı. Madalyayı hedefleyen sporcularız. Çalışmalarımızı o yönde sürdürdük. Bizden beklenen başarıyı karşılamak için mücadelemizi verdik. Bu bizi tetikledi, hırslandırdı. Bizim dışımızda diğer branşlarda da madalya beklentisi çok olmalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.