'Altın Kız' Ayşe Begüm ailesinin gururu oldu

'Altın Kız' Ayşe Begüm ailesinin gururu oldu
Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı'nın Manisa'da yaşayan ailesi, şampiyon sporcu yetiştirmenin sevinci ve gururunu yaşıyor

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı'nın Manisa'da yaşayan ailesi, şampiyon sporcu yetiştirmenin sevinci ve gururunu yaşıyor.

Akhisar ilçesinde yaşayan şampiyon cimnastikçinin babası Serkan Onbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aramasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ailesinin Ramazan Bayramı'nı kutladığını ifade eden Onbaşı, "Cumhurbaşkanımız, dün öğleden sonra saat 16.45'te beni aradı. 'Ben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' dedi. Kızımın başarısından dolayı beni ve eşimi tebrik ederek bayramımızı kutladı. Ben de kendisine ilgisi ve bizi aradığı için teşekkür ettim, bayramını kutladım." dedi.

Bale ve spor eğitimi 3 yaşında başladı
Kızlarının 3 yaşında Akhisar’da Maria isimli bir İspanyol öğretmen eşliğinde bale yapmaya başladığını anlatan baba Onbaşı, öğretmenin Ayşe Begüm'ün başarılı olduğunu ve kendisiyle daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Daha sonra Akhisar'daki bir beden eğitimi öğretmeni ile spor salonunda 3 yıl boyunca kızının cimnastik çalıştığını dile getiren Serkan Onbaşı, Ayşe Begüm'ün 6 yaşından sonra spor eğitimine Manisa Celal Bayar Üniversitesinde aerobik cimnastik antrenörü Gürkan Er ile devam ettiğini söyledi.

Ayşe Begüm için profesyonel spor yaşamının 7 yaşında başladığını aktaran Onbaşı, kızının 3 sporcunun katıldığı yarışmalara girmeye başladığını, 8-9 ve 10-12 yaş gruplarında yarışmalara katıldığını ve üst üste dereceler aldığını belirtti.

"Normal çocuğa göre 2-3 kat fazla masrafı var"
Akhisar'da oturduklarını ve kızları Ayşe Begüm'ün Manisa'da haftanın 5 günü, 5-6 saat antrenman yaptığını anlatan Onbaşı, Anadolu Lisesi öğrencisi olan kızının okuldaki not ortalamasının da 90'ın üzerinde olduğunu vurguladı.

Kızı Ayşe Begüm'ün spor yaşamının maddi boyutunun olduğuna da işaret eden Serkan Onbaşı, şunları kaydetti:

"Yaklaşık normal bir çocuktan 2-3 kat daha fazla bir masrafı var. Yol masrafı başta olmak üzere yemesine de özen gösteriliyor. Kilosunun aynı kalması için takip etmek zorundaydık. Ben daha önce dükkan işlettim. Ancak 2000'li yıllardaki kriz döneminde bir sıkıntı yaşadık, iflas ettim. Şu an pazarcılık yapıyoruz. Kazancımızın yüzde 60-70'i ona gidiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.