Altın Palmiye, İngiliz yönetmen Ken Loach'ın filmine

Altın Palmiye, İngiliz yönetmen Ken Loach'ın filmine
Cannes Film Festivali'nde İngiliz yönetmen Ken Loach, sosyal sistem eleştirisi filmi "I, Daniel Blake" ile ikinci kez Altın Palmiye ödülünü aldı

Cannes Film Festivali'nde İngiliz yönetmen Ken Loach, sosyal sistem eleştirisi filmi "I, Daniel Blake" ile ikinci kez Altın Palmiye ödülünü aldı.
Bu yıl 69'uncusu düzenlenen Cannes Film Festivali'nin ödül töreni, Cannes Festivaller Sarayı'nda gerçekleştirildi.
Törende festivalin en önemli ödülü olan Altın Palmiye, İngiliz yönetmen Ken Loach'ın sosyal sistem eleştirisi filmi "I, Daniel Blake"e verildi.
Üzerinde 19 altın yaprak olan palmiye ağacı şeklindeki 20 bin avro değerinde 18 ayar altından yapılmış "Altın Palmiye"yi kazanan Loach, 2006 yılında da "The Wind That Shakes the Barley" isimli filmiyle aynı ödülü almıştı. Loach böylece, Altın Palmiye'yi iki kez kazanan 9. yönetmen oldu.
-Farhadi "Forushande" filmine en iyi senaryo ödülü
Başkanlığını "Mad Max" serisi filmlerinin yönetmeni George Miller'in yaptığı jüri, Büyük Ödül'e ise Kanadalı yönetmen Xavier Dolan'ın "Juste La Fin Du Monde (It’s Only the End of the World)" isimli filmini layık gördü.
Jüri Özel Ödülü'nü ise İngiliz yönetmen Andrea Arnold'un "American Honey" filmi aldı.
İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin "Forushande (The Salesman)" isimli filmi en iyi senaryo ödülüne layık görülürken, filmdeki rolüyle Shahab Hosseini en iyi erkek oyuncu oldu.
En iyi kadın oyuncu ödülünü ise Filipinli yönetmen Brilliante Mendoza'nın "Ma Rosa" filmindeki rolüyle Jaclyn Jose aldı.
-En iyi yönetmen ödülü paylaşıldı
Cannes'da en iyi yönetmen ödülü ise "Graduation" isimli filmi ile Romanyalı yönetmen Cristian Mungiu ve "Personal Shopper" filmiyle Fransalı yönetmen "Olivier Assayas" arasında paylaşıldı.
Altın Palmiye Onur Ödülü ise Fransız aktör Jean-Pierre Leaud'e verildi. Leaud, Fransız Yeni Dalga akımının kurucularından François Truffaut'un filmlerindeki Antoine Doinel karakterini canlandırmış ve pek çok filmde rol almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.