Altın Portakal'daki FETÖ propagandasına karşı çıkan CHP'li isim, partiden ihraç ediliyor

Altın Portakal'daki FETÖ propagandasına karşı çıkan CHP'li isim, partiden ihraç ediliyor
Antalya Altın Portakal Film Festivali'ndeki FETÖ rezaletine karşı çıkan ve partisini eleştiren

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenmesi planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, FETÖ propagandası içeren 'Kanun Hükmü' belgesel filmine tepki yağmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden çekilmimuştu. FETÖ sever bazı yapımcılar ise 'Kanun Hükmü' belgeselinin gösterimden kaldırılmaması gerektiğini belirterek rest çekmişti.

Gelişmeler sonrası CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Festivalin iptal edildiğini duyurmuştu.

REZALETE TEKİ GÖSTEREN BAŞKAN VEKİLİ İÇİN İHRAÇ YOLU

"Kanun Hükmü' belgesel filmi ile yoğun tepki toplayan Antalya Büyükşehir Belediyesine sert tepki Başkan Böcek'in Vekili Oktay Başaran'dan gelmişti. Başaran, "FETÖ'yü savunamazsınız" diyerek zehir zemberek sözlerle partisine tepkşi göstermişti:

Oktay Başaran şun ifadelerle CHP'yi ekleştirmişti:

  • Sanat; devletimize, halkımıza saldırmış bir terör örgütünü savunmak, mağdur göstermek hatta o örgütün propagandasını yapmak değildir. Aynı şekilde FETÖ'ye kuyruk olmak, FETÖ'yü savunmak muhalefet olmak olamaz, olmamalı"
  • Vatanını Atatürk'ü ve CHP'yi seven tüm isimleri de mahalle baskısından kurtulmaya ve gerçek düşüncelerini korkmadan dillendirmeye çağırıyorum. Çünkü biliyorum ki hiç bir CHP'li FETÖ'ye kuyruk olmaz, çünkü biliyorum ki Atatürkçü hiçbir entellektüel gerici FETÖ'yü savunmaz, çünkü biliyorum ki hiçbir aydın sanatçı karanlık odalarda gençlerin geleceğini çalmak için çalışan FETÖ'ye prim vermez.
  • Muhalefet olmak halk için ülke için daha iyiyi daha güzeli aramaktır bir terör örgütünü desteklemek asla değildir."

f7twnndw8aatruo.jpeg

İHRAÇ YOLU AÇILDI

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, FETÖ propagandasına dönüşen “Kanun Hükmü” belgeseli, belediye yönetimini, CHP’yi eleştiren CHP’li meclis üyesi ve başkan vekili Oktay Başaran hakkında CHP yönetiminin gereğini yapacağını söyledi.

Böcek'in açıklamasının ardından CHP Kepez İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada, CHP'yi FETÖ ile ilişkilendirmenin akıl fukaralığı olduğunu kaydederek, Başaran'ın Kesin ihracı için disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.