Altın uçacak mı?

Altın uçacak mı?
Uzun bir süredir sürekli hareketlilik yaşayan altın, bugünlerde tekrar yükselişe geçmiş durumda. Çeyrek altın 200 liraya kadar çıkarken, kuyumcular bayram sonunda çeyrek altının 230 liraya kadar tırmanacağını ön görüyor

Dış piyasalarda yaşanan hareketlilik ve ülkede yaşanan siyasi olaylar nedeniyle altında yaşanan dalgalanma nedeniyle piyasalarda tam güvensizlik ortamı oluşmuş durumda. Bu güvensizlikten en çok nasibi alan sektör ise altın oldu. Önceki gün 1,315 dolara kadar yükselerek yaklaşık iki yılın zirvesini gören altın fiyatları tekrar geriledi. Gazetemiz Ekonomi Danışmanı Muammer Bingöl, FED’in Temmuz ayında faiz oranlarını açıklayana kadar benzer tablonun yaşanacağını belirtti.

PİYASALARDA DURGUNLUK VAR

Bingöl, “İngiltere’de yaşanacak olan referandumum ile Avrupa Birliği’nden çıkıp çıkmayacağı, piyasaları önemli derecede sıkıntıya sokuyor. Dünya genelinde de yaşanan küresel sıkıntı, Türkiye’de siyasi gelişmeler ve terör gibi oranlar, piyasada şuanda bir güvensizlik ortamı oluşturmuş durumda. Bu nedenle piyasalarda müthiş bir durgunluk var. Altındaki düşüş ancak FED faiz oranlarını yükseltirse yaşanır” dedi.

“230 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR”

Konya’da kuyum sektörünün önemli temsilcilerinden Şeref Nalçagil ise piyasaya ilişkin şu notları aktardı: “Altın piyasasında yaşanan bu dalgalanmalar tamamen dışa dönük. Çünkü dünyanın her yerinde terazi aynıdır. Ancak biz altının çeyrek fiyatının bayramdan sonra artmasını bekliyorduk. Beklenmeyen bir artış oldu. Bu nedenle kuyumcuların çoğu altının bayram sonunda çeyrek altının 230 liraya kadar çıkacağını düşünüyor.” (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.