Uzmanlara göre; altın yükselmeye devam edecek

Uzmanlara göre; altın yükselmeye devam edecek
Kripto paraların değer kaybetmesinin en çok dolar ve altına yaradığını ifade eden Kiraz Altın İşletme Yöneticisi İzzet Kiraz, “Merkez Bankası yılbaşında yüzde 60 ve üzeri enflasyon tahmininde bulunuyor" dedi.

Kripto paraların değer kaybetmesinin en çok dolar ve altına yaradığını ifade eden Kiraz Altın İşletme Yöneticisi İzzet Kiraz, “Merkez Bankası yılbaşında yüzde 60 ve üzeri enflasyon tahmininde bulunuyor. Görünen o ki altın yükseliyor ve daha da yükselecek. Haziran ayında ne olur diye bir tahmin de istenirse altının gramının bin liranın üstünde olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Kripto paralarda yaşanan sert düşüşlerin, yatırımcıların sanal paralara olan rağbetini bitirdiğini aktaran Kiraz Altın İşletme Yöneticisi İzzet Kiraz, “Bundan olayı dolar çok güçlendi. Doların yükselmesi ile beraber yansımasını en çok altında gördük. Çünkü ons altın ve dolar paritesi ile 24 ayar altının lira rakam fiyatı ortaya çıkıyor. Aynı zamanda hem ülkemizde hem de dünya çapında çok ciddi bir enflasyon var. Merkez Bankası’nın öngörüsü de yılbaşını yüzde 60 ve üzeri gibi tahminlerde bulunuyor. Görünen o ki altın yükseliyor ve daha da yükselecek. Altın bu rakamlardan alınır mı diye sorulacak olunursa da alı fırsatı bile diyebiliriz. Çünkü bir yıl sonra inanılmaz rakamlarla karşılaşabiliriz. Çok farklı bir ortam, çok farklı bir dünya ile karşı karşıya olacağız gibi görünüyor. Dünya Merkez Bankaları’nın bir çoğu sıkılaşma politikası uygulamaya başladı. Vergileri artıyor, parayı tutmaya çalışıyorlar. Bu da haliyle doları yükseltiyor. Bu nedenle altının da nerelere çıkacağını net bir şekilde görmek mümkün değil. Dünya üretimi de tam kapasite ile çalışmıyor. Bütün sektörler yüzde 40-50’lerde çalışıyor. Bütün sektörler tam kapasite ile çalışırsa belki bu rakamlarda durur, belki de biraz da düşer. Ama şuan için mümkün gözükmüyor. Haziran ayında ne olur diye bir tahmin de istenirse bin liranın üstünde olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

altin-yukselmeye-devam-edecek-3.jpg

DÜĞÜN SEZONUNDA UMUT VAR

Bu sene düğün sezonunun çok yoğun ve bereketli geçeceğini düşündüklerini ifade eden Kiraz, “Malum önümüz düğün sezonu. Harman kalkacak, gurbette yaşayan vatandaşlarımız gelecek diye Konya’mızda düğünler için bilhassa yaz beklenir. Bu sene düğün sezonunun çok yoğun olacağını düşünüyoruz. Çünkü çok ciddi bir pandemi süreci geçirdik. Şuan pandemi neredeyse yok denilecek kadar az. Bütün yasaklar kalktı. Herkes rahat hareket ediyor. Düğün salonu sahibi arkadaşlara da sorduğumuz zaman şimdiden tüm randevularının dolduğunu ifade ediyorlar. Bu demek oluyor ki ciddi bir sezon yaşayacağız. Bunun bizim sektöre de yansıyacağını düşünüyorum. Bu sene Bedesten Çarşısı’nda hizmet veren her sektörden arkadaşın güzel bir dönem yaşayacağını düşünüyorum. Güzel bir yağış da aldık bu sene. Çiftçimiz de inşallah kazanacak. Hepimiz bu zincirin halkalarıyız. Düğün yapacak vatandaşlarımıza da yatırımcı arkadaşlara da beklemelerini tavsiye etmiyoruz. Bir an önce altınlarını alsınlar” diye konuştu. (Mehmet Günnar)

altin-yukselmeye-devam-edecek-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.