Altını olanlar dikkat! Uzmanlar tarih vererek uyardı

Altını olanlar dikkat! Uzmanlar tarih vererek uyardı
Altın için tarih vererek uyaran uzmanlar ABD verisi ile satış baskısı yediği ve Ons altın fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altını piyasada 1.660 TL seviyesinde işlem gördüğünü belirtti.

Ons altın tarafında ABD enflasyon verisi piyasanın beklentisi doğrultusunda yüksek geldi. Enflasyonun düşük bekliyorlardı ama yüksek geldi. Bu da ister istemez Fed'in politikalarında bir değişikliğe neden olabilir. Fed faiz artışlarını biraz daha bekletebilir. Bence son kez faiz artırdı. Ben yıl sonuna kadar Fed'den bir faiz artışı beklemiyorum." yorumunu yapan uzmanlar kritik seviyor olarak ons fiyatlarının 1918 dolar olduğunu belirtti. Yıl sonuna kadar bu seviyenin 2000 Dolar üzerine çıkması beklenmiyor.

Serbest piyasalarla ekran fiyatı arasında makas aralığı açılmaya devam ediyor. 1.675 TL seviyesinde görünen gram altın, gerçek değer fiyatı serbest piyasalarda 1.716 TL seviyelerinde seyrediyor. Yatırımcısının yıl sonuna kadar bu farka alışması gerekiyor. Ekran fiyatı ile serbest piyasalarda 50 TL'lik bir fark oluşum olabilir. Kotadan dolayı talep artışı da destekler. Dolayısıyla gram altın her zaman serbest piyasalarda 50 TL yüksek olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.