Altının gram fiyatı düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altının gram fiyatı düşüşünü ikinci güne taşıdı
Altının gram fiyatı, dünkü gerileyişin ardından bugün de yüzde 0,8 değer kaybederek düşüşünü ikinci güne taşıdı ve 120 liranın altında dengelendi

Altının gram fiyatı, dünkü gerileyişin ardından bugün de yüzde 0,8 değer kaybederek düşüşünü ikinci güne taşıdı ve 120 liranın altında dengelendi.

Altının gram fiyatı, bugün ons fiyatındaki gerileyiş ve döviz kurlarındaki yatay seyrin etkisiyle düşüşünü ikinci güne taşıyarak saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,8 azalışla 119,60 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, İngiltere'de 23 Haziran'da gerçekleştirilecek referanduma ilişkin İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde (AB) kalacağı beklentilerinin artması ile küresel piyasalarda artan risk iştahının altın fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtiyor.

Söz konusu etkiyle altının ons fiyatı dünkü yüzde 0,63'lük düşüşün ardından bugün de yüzde 0,6 gerileyerek şu dakikalarda 1.281 dolardan işlem görüyor.

Bugün, saat 14.00'te açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının döviz kuru üzerinden altın fiyatlarının yönünde belirleyici olacağını ifade eden analistler, TCMB'nin beklentiler doğrultusunda faiz koridorunun üst bandında yapacağı indirimlerin piyasaya etkisinin sınırlı kalabileceğini öngörüyor.

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 196 lira, Cumhuriyet altın ise 801 liradan satılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.