Altının onsu Fed öncesi yatay seyrediyor

Altının onsu Fed öncesi yatay seyrediyor
İSTANBUL (AA) - Altının onsu, Fed toplantısı öncesinde 1.233 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Yeni haftaya düşüşle başlayan altının onsu, dünü...

İSTANBUL (AA) - Altının onsu, Fed toplantısı öncesinde 1.233 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Yeni haftaya düşüşle başlayan altının onsu, dünü yüzde 0,3 kayıpla 1.232,50 dolardan tamamladı. Bugün Asya piyasalarında yatay seyirde devam eden altının ons fiyatı, şu dakikalarda 1.233 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararının, bölgedeki jeopolitik gerginliğin azalacağı beklentisiyle altına satış getirdiğini belirterek, altın fiyatlarının bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına göre yön bulacağını ve toplantının ardından "şahin söylem" beklentisinin fiyatları baskıladığını ifade ediyor.

Fed'in mart ayında faiz artırmasının beklenmediğini ancak haziran ayı için faiz artırım sinyali verebileceğini aktaran analistler, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerinin de dikkatle izleneceğini kaydediyor.

Analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.225 ve 1.220 doların önemli destek seviyeleri olduğunu, yükselişlerde ise 1.270 ve 1.286 seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu dile getiriyor.


- Altının gramı


Dün günü yüzde 0,7 yükselişle 114,82 liradan tamamlayan altının gram fiyatı, bugün 115,46 liraya kadar çıktı. Gram altın şu sıralarda 115,22 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 189 liradan, Cumhuriyet altını 770 liradan satılıyor. Analistler, altının gramında 120 liranın direnç ve 112,25 lira seviyelerinin destek olarak takip edileceğini belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.