Altınordu'ya altyapıdan takviye

Altınordu'ya altyapıdan takviye
- Murat Aslan, Seydi Kayasoy, İzlem Anıl Balakkız, Alper Kadir Duruk ve Enis Durak ile profesyonel sözleşme imzalandı

İZMİR (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu, altyapıdan 5 futbolcusuyla profesyonel sözleşme imzaladı.

Altınordu Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Altınordu Futbol Meslek Okulunda eğitim gören Murat Aslan, Seydi Kayasoy, İzlem Anıl Balakkız, Alper Kadir Duruk ve Enis Durak'ın, Türk bayrağı, Altınordu arması ve futbol topu üzerine yemin ederek, profesyonelliğe geçtikleri belirtildi.

Düzenlenen törende genç oyuncuların, kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın okuduğu metni tekrarladığı bildirildi.

Kulüp başkanı Özkan'ın törende yaptığı konuşmada, "Biz yetişkinler, çocuklarımıza gençlerimize kendilerini geliştirecek fırsatları sunmadık. Ülkemiz bu nedenle yabancı futbolcuların geçim kaynağı oldu. Altınordu olarak, mevcut sistemin tersine işleyen yeni bir sistem kurduk." dediği aktarıldı.

Açıklamada, altyapıdan yetişen ve A takımda mücadele eden Çağlar Söyüncü ile Cengiz Ünder'i de yanına alan Özkan'ın, şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"Bu iki gencimiz de bu sezon kulübümüzden ayrılacak. Yeni takımlarında forma giyecekler. Çağlar, Bundesliga'ya oyuncu verme hayalimi gerçekleştirmemi sağladı. Gelecek futbol yaşantısında çok iyi bir futbolcu ve Altınordu'da yetişen birçok gence de örnek olacak. Cengiz Ünder ile 10 yaşından bu yana 9 yıldır beraberiz. Kendisine Süper Lig'den üç takım talip. Biz de misyonumuz gereği bir üst liglerdeki kulüplere futbolcularımızı vereceğiz. Cengiz de gideceği yeni kulübünde kısa zamanda başarılı olup Avrupa'ya transfer olacaktır. Buna gönülden inanıyoruz. Bugün en mutlu günlerimden birini yaşıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.