Altınsoy seçim beyannamesini açıkladı

Altınsoy seçim beyannamesini açıkladı
Konya Barosu’nda yaklaşan seçim öncesinde Birlik Grubu Baro Başkan Adayı Suat Altınsoy seçim beyannamesini açıkladı.

Birlik Grubu Baro Başkan Adayı Suat Altınsoy, Konya Barosu’nu siyaset üstü kurum olarak ve her türlü siyasi çekişmenin dışında tutarak, siyaset üstü dokusunu muhafaza edip, toplumun sorunları karşısında üzerlerine düşeni gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyledi. Başkan adayı Altınsoy, Konya Barosu’nu yönetmeye talip olarak her türlü sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, “Bu bakış açımızla geliştirdiğimiz projelerimizi, yönetim anlayışımızla en ince detayına kadar ve en hızlı şekilde uygulamaya geçilecek şekilde planladık. Oluşturacağımız baro kurulları, bu yapıyı koordine etmek, yönetmek ve verimli çalıştıracak şekilde organize olacaktır” dedi.

“Aktif baro”
Bizim baromuz manifestosunu açıklayan Av. Suat Altınsoy, aktif bir baro olacaklarını ifade ederek, “Üniversiteler, odalar ve diğer meslek birlikleri ile kurulacak ilişkiler, hem şehrimizin ortak bilincinin gelişmesinde hem de ortak kazanımların elde edilmesinde etkin bir rol üstlenecektir. Gerek adli merciler, gerek yerel yönetimler, gerekse kamu kurumları ile geliştirilecek aktif işbirlikleri neticesinde meslektaşlarımızın ve baromuzun ihtiyaçları en kısa zamanda ve en doğru biçimde çözülecektir. Bütün sığ ayrımcılıklardan kendini rafine etmiş baro yönetimi olarak tüm üyelerimize eşit mesafede durmak ve tarafsızlığımızı korumak bugünden sizlere ve kamuoyuna verilmiş bir sözümüzdür” şekilde konuştu.

“Öncü baro”
Öncü baro olacaklarını ifade eden Altınsoy, “Üyelerimizin her biri için ayrı ayrı ve her yıl olmak üzere en az 10 ağaç dikme sözünü veriyoruz. Sorunlar karşısında bahaneler üreten ve çözümsüzlükleri çözüm gibi sunan bir yaklaşım içerisinde olmayacağımızın sözünü veriyoruz. Birlik ve beraberlik duygusu ile kutsal mesleğimizi her anlamda destekleyen, meslektaşının yanında olan bir baro anlayışındayız. Hukuka ve mesleğimize çalışmalarımız ve birleştirici bakış açımız ile değer katmaya söz veriyoruz” dedi.

“Teknolojik baro”
Başkan adayı Altınsoy, teknolojik baro anlayışında olacaklarını, gerekli altyapıları tamamlanmış olan teknolojik projeyi seçim sonrasında üyelerin kullanımına sunacaklarını kaydederek şöyle devam etti:
“Yalnızca Konya Barosu’na kayıtlı meslektaşlarımız için özel olarak tasarlanan Baro Prestij Kart ile ayrıcalıklar dünyasına adım atacaksınız. Baro-m mobil uygulamaları ile gerek baromuzun, gerekse üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanacak IOS ve Android yazılımları sayesinde hayatınızı kolaylaştırmayı hedeflemekteyiz. Değişim Atölyesi ve Gelişim Akademisi projelerimiz ile üyelerimizin hayatını kolaylaştıran dokunuşlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kadına şiddet ve çocuk istismarı başta olmak üzere tüm toplumsal sorunlarda ve olaylarda mağdurun yanında yer alma ve Konya Barosu olarak bu tür davalara bilfiil müdahil olma sözü veriyoruz. Kaşif Baro programlarımızdan bazılarını özellikle fiziksel aktiviteler içeren etkinlikler olarak planlıyoruz ki, hem eğlenelim, hem de stresten kurtulalım.”

“Eşitlikçi baro”
Eşitlikçi baro olacaklarını, hiçbir düşünce ve siyasi fikre angaje olmayacaklarını ifade eden Altınsoy, “Herhangi bir ayrım gözetmeyecek, objektif olacak, hukukun ve hukukla ilgili her tür faaliyeti yanında olacağız. Etik kurallar eğitimleri ile haksız rekabetin önüne geçilecek ve denetim mekanizmaları işletilerek haksızlıklar ortadan kaldırılacaktır. Tespitleri, kuru söylemlerden ibaret olmayan, bizzat uygulamanın içinden gelenler tarafından belirlenen ve uygulanabilir çözümler sunan bir baro olarak her tür hukuki çalışmada yer alacağız. Adaleti sağlamaya hizmet eden mesleğimize karşı toplumun bakış açısını düzenleyecek olan bizleriz” şeklinde konuştu.

“Sosyal baro”
Konya Barosu Birlik Grubu başkan adayı Suat Altınsoy, sosyal baro olacaklarını ifade ederek, “Baro sosyal tesisimiz yanındaki yeşil alanda ve parkta düzenlemeler yaptırılarak, üyelerimizin kullanımına sunulacaktır. Bir başka projemiz de Beyşehir Gölü çevresine üyelerimize hizmet verecek tesisler oluşturmaktır. Belirli aralıklarla kültür turları düzenleyerek farklı dünyalara yolculuklar gerçekleştireceğiz. Günün gereksinimlerine, gelecekteki ihtiyaçlar da dikkate alınarak ve teknolojinin geldiği son nokta kullanılarak çözümler üreteceğiz. Teknolojik altyapıya yapacağımız yatırımlar ile Konya Barosu web sayfasını kurum ile üyelerimiz arasında etkin bir iletişim ortamı haline getireceğiz” diye konuştu.
Baro başkanlık seçimi çalışmalarını sürdüren Birlik Grubu, çalışmalar kapsamında 26 ayrı grup oluştururken, her grup 50 avukatı ziyaret ederek seçim beyannamesini avukatlara ulaştırdı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.