Altunköprülüler Evlerine Dönmek İstiyorlar

Altunköprülüler Evlerine Dönmek İstiyorlar
Altunköprü kasabasından kaçan Metin Sadullah:"Operasyonun başlamasıyla birlikte Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki çatışmanın ortasında kaldık. Karşılıklı atılan havan ve top mermileri evlerimize düştü, çok sayıda insan zarar gördü"- Behçet Fazıl isimli

KERKÜK (AA) - Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge arasında çıkan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Kerkük-Erbil karayolu üzerindeki Altunköprü kasabası sakinleri, evlerine geri dönmek için hükümetten destek bekliyor.

Evlerini terk ederek Kerkük'ün merkezine kaçan Altunköprülüler, yaşadıklarını ve hükümetten beklentilerini AA muhabirine anlattı.

Metin Sadullah isimli Iraklı, "Operasyonun başlamasıyla birlikte Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki çatışmanın ortasında kaldık. Karşılıklı atılan havan ve top mermileri evlerimize düştü, çok sayıda insan zarar gördü." dedi.

- Altunköprü neredeyse boşaldı

Öte yandan Behçet Fazıl isimli Altunköprülü de çatışmalar nedeniyle kasabanın neredesye boşaldığını söyledi.

Fazıl, "Kasabada elektrik yok, sular akmıyor. Neredeyse hayat durmuş vaziyette. Hükümet yetkililerinin kasabayı gelip görmesi gerekiyor.'' diye konuştu.

Bir an önce evlerine dönmek istediklerini vurgulayan Fazıl, "Operasyon bir önce sonuçlansın, biz de evlerimize geri dönelim.'' ifadesini kullandı.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.