"Alzaymır İle Kaliteli Yaşam Mümkün Mü?" Konferansı

"Alzaymır İle Kaliteli Yaşam Mümkün Mü?" Konferansı
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş:- "Bir ülkenin varlığını gösteren en önemli unsurlardan biri de yaşlılar için ortaya koyduğu politikalardır. Ülkemizde gerçekten başarılı uygulamaları her zaman görebiliyoruz"- YAŞAM Müdürü Prof. Dr. Özmete:- "Al

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, "Bir ülkenin varlığını gösteren en önemli unsurlardan biri de yaşlılar için ortaya koyduğu politikalardır. Ülkemiz de gerçekten başarılı uygulamaları her zaman görebiliyoruz." dedi.

İbiş, Ümitköy Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki konferansın açılış konuşmasında, kültür ve inançlarında her zaman saygı, sevgi, sadakat ve hürmetin temel prensip olduğunu söyledi.

Bu prensipleri koruyarak ve daha da yücelterek Türkiye'nin daha iyi noktalara ulaşacağını belirten İbiş, "Bir ülkenin varlığını gösteren en önemli unsurlardan biri de yaşlılar için ortaya koyduğu politikalardır. Ülkemizde gerçekten başarılı uygulamaları her zaman görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Alzaymır önlenemez ama geciktirilebilir"

Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) Müdürü Prof. Dr. Emine Özmete, alzaymırın her yaşta görülebileceğini anlattı.

Alzaymırın yaş durumuna göre, sayısının ve hızının arttığını aktaran Özmete, hastalık sıklığına bakıldığında, 2010-2014 yılları arasında alzaymırın iki kat arttığına dikkati çekti.

"Alzaymır nedir ve nasıl teşhis konulur?" ile ilgili konferans verileceğini vurgulayan Özmete, "Alzaymırdan korunmak mümkün mü' ve 'Alzaymır geciktirilebilinir mi' sorularına cevap bulmamız gerekiyor. Alzaymır önlenemez ama geciktirilebilir. İleri yaştaki nüfusun artmasıyla alzaymır hastalığı yaygınlaşacak ve daha sık görülecektir." dedi.

Ümitköy Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kadir Günaydın ise programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Geriatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Aras tarafından "Alzaymır ile Kaliteli Yaşam Mümkün mü?" konulu konferans verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.