Amatör futbolun Müdürü: Hüseyin Şahin

Amatör futbolun Müdürü: Hüseyin Şahin
Bugün sizlere toprak sahalarda her seviyeden sporcunun malzemesi ile ilgilenen bir spor gönüllüsünün çalışmalarını aktarıyoruz. Spor kamuoyu Hüseyin Şahin deyince pek bilmez ama futbolseverler “Müdür” denilince hemen onu tanır

Kürşat Petekçi’nin Röportajı

Demirspor Kulüpleri her zaman ülke genelinde spora lokomotiflik yapmıştır. Konya Demirspor yıllarca şehrimizi değişik alanlarda başarı ile temsil etmiş; yıllar öncesi Türkiye Amatör Futbol Şampiyonu olmuştur. Bugün sizlere toprak sahalarda her seviyeden sporcunun malzemesi ile ilgilenen bir spor gönüllüsünün çalışmalarını aktarıyoruz. Spor kamuoyu Hüseyin Şahin deyince pek bilmez ama futbolseverler  “Müdür” denilince hemen onu tanır.

Spora ilginiz nasıl başladı?

Okul yıllarında tattığım meşin yuvarlak sevgisi antrenmanları düzenle takip etmem ile devam etti. Antrenmanlarda kaçan topları yakalarken Nazif Sırıt’ın ilgisini çekmişim. Bundan sonra ona yardımcı olarak hem okula devam ettim hem de malzemecilik yaptım. 1973 yılından itibaren Yeşil-beyaz Konya İdmanyurdu’nun malzemeciliğini yaptım. Birçok deplasman sevincini ve hüznünü yaşadım ve İdmanyurdu kulübünde kongre üyeliğine kadar her alanda görev yaptım. Konya İdmanyurdu ile Konyaspor’un birleşmesinden sonra 1980 yılında ayrıldım.

.jpg

Demirspor maceranız ne zaman başladı?

Birleşmeden itibaren Demirspor malzemeciliği yapmaya başladım. 35 yıldır bu kulübün içerisinde görev yapmaktayım. Bu süreç içerisinde masörlük kursuna da katılıp belge aldım. Naci Renklibay, Köksal Gürler, Ömer Zengin, İlhami Çoşkun, Sami Özdedeoğlu gibi hocalar ve sporda dev bir başkan olan Ali Gözönü ile çalıştım. Bu şehrin, ülkenin futboluna birçok futbolcu yetişmesinde emeği olmanın gururunu duymaktayım.

FOTO.jpg

İyi ve kötü günleriniz neler oldu?

En çok mutlu olduğum anlar deyince çalıştığım takımların galip gelmesi. En üzücü olayı ise Demirspor’da yetişip Karşıyaka’da profesyonel olan ve daha sonra Konyaspor’a transfer olmak için bonservisini almaya gidip dönerken kaza da vefat eden Burhan Yüceaktaş’ın genç yaşta vefatı oldu.

Sizin çalıştığınız zamanlarda Demirspor da yetişip profesyonel olan var mı?

Ankara Demirspor’a Kaleci Nevzat Dinçbudak, Konyaspor’a Kemal Güven ve Adem Ertul, Üniversitespor’a Doğan Çepnel, Gençlerbirliği’ne Ferhat Kiraz ilk aklıma gelenler. Ayrıca 2. ve 3.liglere de pek çok sporcu transfer oldu.

FOTO.jpg

Spor kamuoyuna ne önerirsiniz?

Gençlere ahlaklı olmalarını, sporu sevmelerini ve düzenli çalışmalarını öneririm. Spor yetkililerine de ısrarla alt yapıya önem vermelerini, alt yapıda uzmanlaşacak gönüllü ve istekli kişileri işbaşına getirmelerini öneririm.

FOTO.jpg

Konyaspor ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Konyaspor iskeletini koruyarak bu hoca ile başarıyı devam edebilir. Bütün takımların transfer yaparken Konyaspor’un yeni transferlerini merakla beklemekteyim.

Hüseyin Şahin: Amatörün çilesi ölünce biter.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum