Amatör Ligden Avrupa'ya Uzanan 15 Yıllık Düş

Amatör Ligden Avrupa'ya Uzanan 15 Yıllık Düş
Amatör ligden aldığı basketbol ekibini üç sezondur Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde tutma başarısı gösteren Muratbey Uşak Başantrenörü Bulkaz'ın yeni hedefi, takımıyla FIBA Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalamak.

UŞAK (AA) - Basketbolda bu sezon ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için 2. ön eleme turunda mücadele edecek Muratbey Uşak'ı kesintisiz 15 yıldır çalıştıran Ozan Bulkaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü kenti basketbol şehri yapma hayaliyle 15 yıl önce yola çıktıklarını ve bunda başarı sağladıklarını belirtti.

Üç sezondur Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne renk kattıklarını, iyi basketbol oynadıklarını, dev bütçeli takımların arasından sıyrılarak üst sıraları zorladıklarını dile getiren Bulkaz, takım olarak bundan sonraki hedeflerinin Türkiye'de ve Avrupa'da şampiyonluk olduğunu söyledi.

"15 yıllık emeğin karşılığı"
Geride kalan yıllarda basketbol adına güzel işler yaptıklarına inandığını belirten Bulkaz, şöyle konuştu:

"Bir hayale inandık, sıfırdan takım kurduk ve bu günlere geldik. Amatörden başlayıp Avrupa kupalarına uzanan bir düş bu. Bizim için imkansız diye bir şey yok. Bu sezon çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye ve Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz. 'Neden olmasın?' diyoruz, çünkü biz kurulu bir takımın başına geçip çalışmadık. Bu takım bizim her şeyimiz, o yüzden çok çalışıyoruz. Kazanmayı çok istiyoruz. Taraftarımız her şeyi biliyor, dolu tribünlere oynuyorsak bu 15 yıllık emeğin karşılığı."

"Küçük bütçeli bir takımız ama iyi basketbol oynuyoruz, heyecanlıyız, disiplinliyiz." diyen Ozan Bulkaz, "Başarısız olmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz ama basketbolda her şey var. Önceki yıl EuroChallenge Kupası'nda iyi mücadele ettik. Bu yıl çok daha iyiyiz. FIBA Şampiyonlar Ligi'ne kalmak, gruplardan çıkmak istiyoruz. Çok özel bir seyircimiz var. Hepsini tanırım, onlar da beni tanır. Potanın etrafında toplanmış tam bir aileyiz." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.