Ambulansların Kadın Sürücüleri Krikoyla Lastik Söktü, Lastik Taktı

Ambulansların Kadın Sürücüleri Krikoyla Lastik Söktü, Lastik Taktı
Edirne'de ambulanslarda ilk kez sürücülük yapacak kadın acil tıp teknisyenleri, ambulans ileri sürüş teknikleri eğitimi aldı. Eğitim boyunca kadın sürücüler kriko kullandı, lastik söküp taktı, slalom pistinde kabiliyetlerini sergiledi

EDİRNE (AA) - Edirne'de ambulanslarda ilk kez sürücülük yapacak kadın acil tıp teknisyenleri, ambulans ileri sürüş teknikleri eğitimi aldı. Eğitim boyunca kadın sürücüler kriko kullandı, lastik söküp taktı, slalom pistinde kabiliyetlerini sergiledi.

Edirne Sağlık Müdürlüğü tarafından Kırklareli'nin Babaeski ilçesi yakınlarında düzenlenen trafiğe kapalı özel alanda, 4 gün boyunca gerçekleşen teorik ve pratik eğitimleri başarıyla tamamlayan 9’u kadın toplam 15 acil tıp teknisyeni, sertifikalarını aldı. Başarılı sürücülere ambulansların kontak anahtarları teslim edildi.

Edirne Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları'nda görevli ambulans sürücülerinin, farklı hava ve yol şartlarında güvenli ambulans kullanabilmek için eğitimden geçtiğini söyledi

Ambulans sürüş teknikleri eğitimlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Kişioğlu, "Ambulansları kullanan çalışanlarımız kadar, hastaların nakli esnasında yollarda herhangi bir kazanın veya aksiliğin yaşanmaması için bu eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimler kapsamında her türlü yol ve hava şartında sürüş yapılmasına yönelik hem teorik hem pratik dersler yapılıyor. Biz yapılan bu kapsamlı eğitimlerle acil durumlara en hızlı ve güvenli şekilde gidebilecek personellerin yetişmesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

Eğitmen Sami Tosun ise başarılı bir eğitim süreci geçirdiklerini belirtti.

Tosun, acil tıp teknisyenlerine lastik değiştirme, zincir takma ve güvenli sürüş teknikleri eğitimleri verdiklerini anlattı.

Sertifika almaya hak kazanan Seher Demirbaş da kadınların her alanda başarılı olduklarının bir kez daha ispatlandığını ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.