Amerikalı Gazetecinin Işid Tarafından İnfazı

Amerikalı Gazetecinin Işid Tarafından İnfazı
Kanadalı imam, IŞİD terör örgütünün Suriye'de rehin tuttuğu ABD'li gazeteci Foley'i infaz etmesini protesto etmek için açlık grevine başladığını açıkladı

CALGARY (AA) - Kanada’nın Calgary kentinde bir imam, ABD'li gazeteci James Foley'i infaz eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terörünü protesto etmek için 2 günlük açlık grevine başladı.

Kanada Yüksek İslam Konseyi Üyesi ve Terör Karşıtı Müslümanlar Örgütü kurucusu imam Syed Soharwardy, IŞİD terör örgütünün Suriye'de rehin tuttuğu ABD'li gazeteci Foley'i infaz etmesini protesto etmek için açlık grevine başladığını açıkladı. 

IŞİD’in insanlık dışı ve korkunç bir vahşeti sürdürdüğünü bildiren Soharwardy, “Bu vahşeti yapanlar, şu ana kadar Kanada’dan 100’den fazla insanı saflarına katmayı başardı. Ben, insanlığa karşı onların yaptıkları için bir farkındalık oluşturmak istiyorum” dedi.

Bunca vahşeti İslam adına yaptıklarını söyleyenlerin İslam’la alakası olamayacağını kaydeden İmam Soharwardy, “Bunlar sapkın insanlar ve yaptıkları İslam’da olmayan ve dinimize tamamen karşı şeyler” diye konuştu.

-“Bu cihat değil, terörizm”-

Kanadalılardan, Müslümanların da James Foley'in öldürülmesi başta olmak üzere IŞİD terörünü kınadığını bilmelerini isteyen Syed Soharwardy, “Bu cihat değildir, terörizmdir. Benim ana hareket noktam Müslüman gençliktir. İslam dünyasının ve insanlığın, IŞİD terörüne karşı birleşmesi ve gençlerimizin yok olmalarını önlemeleri gerekir'' ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.