Amerikan Devletleri Örgütü'nden Venezuela Uyarısı

Amerikan Devletleri Örgütü'nden Venezuela Uyarısı
ANKARA (AA) - Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Genel Sekreteri Luis Almagro, siyasi krizin yaşandığı Venezuela'daki durumun her geçen gün kötüleştiği...

ANKARA (AA) - Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Genel Sekreteri Luis Almagro, siyasi krizin yaşandığı Venezuela'daki durumun her geçen gün kötüleştiği konusunda uyardı.

BBC'nin haberine göre, Almagro, Venezuela'daki ekonomik ve siyasi kriz üzerine yayımladığı üçüncü raporda, "Korkumuz, yüksek sesle söylemeye çekindiğimiz şey, ülkedeki bu durum kan gölüne dönebilecek olması." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini, "eline kan bulaşmakla" suçlayan Almagro raporunda, "Tutuklanan her kişinin, her siyasi tutuklunun, işkence gören ve orada öldürülen her kişinin arkasında kurumsal olarak sorumlu birisi var." ifadelerine yer verdi.

Kolombiya, Fransa, İspanya, ABD ve Avrupa Birliği, Maduro rejimi tarafından 30 Temmuz'da, anayasayı yeniden yazma yetkisine sahip olacak kurucu meclis oluşturulması için düzenlenecek seçimi ertelemesi çağrısında bulundu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun anayasanın yeniden yazılması için kurucu meclis oluşturulması planına karşı bugün ülke genelinde 24 saatlik grev düzenleniyor.

Maduro, ülkeyi ekonomik ve siyasi krizden çıkaracak tek yolun anayasanın yeniden yazılması olduğunu savunarak 30 Temmuz'da özel meclis temsilcilerinin belirlenmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı.

Venezuela'da Maduro hükümetine karşı nisan başından bu yana devam eden protestolarda yaklaşık 90 kişi yaşamını yitirmiş, bin 500 kişi yaralanmış, 500'den fazla protestocu ve hükümet karşıtı hapse atılmıştı.

Protestolar, Maduro liderliğindeki hükümetin kontrolünde bulunan Yüksek Mahkemenin 31 Mart'ta Ulusal Meclisin yetkilerini aldığını açıklamasıyla başlamıştı.

Maduro yönetimi, muhalefet, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken muhalefet de ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.