Ampute Milliler Gözünü Avrupa Şampiyonluğuna Dikti

Ampute Milliler Gözünü Avrupa Şampiyonluğuna Dikti
- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Uztürk:"(Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası) Şampiyonluğun en ciddi adayıyız. Bunu daha önceki Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ispat ettik"- "Başarılarımızı kupayla taçlandırmayı hedefliyoruz" - Milli


İSTANBUL (AA) - HÜSEYİN EROĞUL - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, 1-10 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşmak istediklerini söyledi.

Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın en iddialı ekibi olduklarını vurgulayarak, "Şampiyonluğun en ciddi adayıyız. Bunu daha önceki Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ispat ettik. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Rakipler kim olursa olsun kupayı kaldırmak istiyoruz. Ampute Futbol Milli Takımı'nın başarıları biliniyor. Başarılarımızı kupayla taçlandırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'na çok iyi hazırlandıklarını dile getiren başkan Uztürk, "Milli takımımız halen kampını sürdürüyor. Umarım hiç ulaşamadığımız Avrupa şampiyonu unvanını burada alacağız. Birkaç ay önce Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Avrupa şampiyonluğunu kazanmıştı. Şimdi sıra Ampute Futbol Milli Takımımızda." ifadelerini kullandı.


- "Bütün branşlarımız gümbür gümbür geliyor"


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun son dönemde elde ettiği başarılara değinen Arif Ümit Uztürk, şunları kaydetti:

"Basketbol Genç Milli Takımımız 3 ay önce Kanada'da dünya ikincisi oldu. Bu, altyapıda bu işe ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi. Genç takımımız İtalya'da da Avrupa şampiyonluğu ipini göğüsledi. Bunların dışında atıcılık, okçuluk, halter, badminton gibi branşlarda da başarılarımız var. Eskrimde bir sporcumuzun şampiyonluğu bulunuyor. Yelkende dört yıl sonra yeniden sulara indik. Bunlar önemli başarılar, bütün branşlarımız gümbür gümbür geliyor. Bilek güreşinde takım olarak ve bireysel başarılarımız var. En iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Sponsor desteği de olursa 2020 Olimpiyatları'na en iyi şartlarda katılacak, en çok madalya ile dönecek federasyon olacağız."


- "Takım olarak şampiyonluğu arzuluyoruz"


Güneydoğu gazisi ve Ampute Futbol Milli Takımı'nın kaptanı Osman Çakmak ise yaptığı açıklamada, şampiyonluğu bu kez eskisinden daha fazla istediklerini bildirdi.

Takımda herkesin şampiyonluğu düşündüğünü ifade eden Çakmak, "Avrupa ikinciliği ve üç dünya üçüncülüğümüz var. Bu sefer şampiyon olmak istiyoruz. Gruptan lider çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Kupayı bu sefer her seneden daha fazla istiyoruz. Enerjimiz üst seviyede ve takım olarak şampiyonluğu arzuluyoruz. Kupanın İstanbul'da kalması için Cengiz Zülfikaroğlu'na (Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi) ve federasyon başkanımız Arif Ümit Uztürk'e takım adına söz verdim." değerlendirmesinde bulundu.


- Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası


Türkiye Futbol Federasyonunun İstanbul Riva'daki tesislerinde 1-10 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'nda İspanya, Almanya ve Gürcistan ile karşılaşacak.

Şampiyonada 12 takım, dörderli 3 grupta mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımların yanı sıra en iyi üçüncü olan iki ekip de üst tura yükselecek.

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda gruplarda yer alan takımlar şöyle:

A Grubu: Türkiye, İspanya, Almanya, Gürcistan

B Grubu: Polonya, İtalya, Fransa, Belçika

C Grubu: Rusya, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, Yunanistan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.