“An geçer anılar kalır”

“An geçer anılar kalır”
Pusula Yayın Grubu yazarlarından, fotoğraf sanatçısı ve aile hekimi Dr. Muzaffer Temel, PUSULA TV’de katıldığı UĞUR’LU GÜNDEM programında fotoğrafçılık üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

“An geçer anılar kalır” diyerek fotoğrafçılığa merak saldığını ifade eden Dr. Temel, “Babam rahmetli olduktan sonra fotoğrafları kaybolmasın diye dijital ortama aktarmak istedim. Baktım babamın elle tutulur 10 fotoğrafı çıkmadı. An geçer anılar kalır diyerek fotoğrafçılık işini kafama taktım. İnternette ararken, KOMEK kursunu gördüm ve Harmancık kursuna ön kayıt yaptırdım. Bu şekilde fotoğrafçılığa ilk adımı atmış oldum.

Halen tutkuyla devam ediyorum. İlk etapta aldığımız eğitim bir hobi eğitimiydi, tekrar KOMEK kursuna müracaat edip aldığımız eğitimlerle daha da ileri aşamaya geçme şansımız oldu. Artık fotoğrafçılık bizim için tutku oldu. 4 kişilik bir devlet memuru ekibimiz var. Hafta sonları bir yerlere gidiyoruz ve çekimler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Fotoğraf tutkusu nedeniyle Anadolu’nun güzel insanlarını tanıma fırsatı elde ettiğini de söyleyen Temel, “Fotoğrafla ilgili işin evrensel kuralları dışında bu toprakların, Anadolu’nun güzel insanlarının yanında olabiliyor, onların gözünün içine bakıyor ve onlardan bir parçayı fotoğraf makinesine hapsediyorsunuz. Avrupa’da rehabilitasyon amaçlı kullanılan da bir uğraştır fotoğrafçılık. Günümüzde fotoğraf çekmek artık daha kolay. Hepimizin cep telefonu var. Kalitesi üst düzey olmasa da fotoğraflar çekilip, geleceği not düşülüyor. Bu çok önemli; çünkü insanoğlu tarihin her döneminde kendisini resimle ifade etmeye çalışmış. Bu insanlık tarihi ile ilgili ilk bulgularda mağara duvarlarındaki resimlerden de anlaşılmaktadır” diye konuştu.

Temel; ekip olarak son çalışmalarının da kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili olduğunu söyledi. Bu mesleklerin yarınlara aktarılması adına önemli bir çalışmaya imza attıklarına dikkat çeken Temel, konuya ilişkin Anadolu’nun farklı noktalarında çekimler yaptıklarını belirtti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.