Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

An Kara

An Kara

Bir kaos yaşanıyor zannedenler, görevlerini(!) yerine getiriyorlar. Esad’ın, PYD’nin Rusların gemisine binip siyaset yaptığını, muhalefet yaptığını sana zavallılar var. Gökten ebabiller taş yağdırsa, kendi yaptıkları gammaz zulüm ve vatanına ihanetten değil de, bir hükümet yüzünden olduğunu sananlar var.

Maalesef ne çok düşmanımız varmış, hem de kendi bağrımızda. İnsan demekte istemiyorum bunlara. İnsan görünümünde salyalı köpek bunlar.

Ne oldukları belli olmayan iki mahluk çıkıyor ortaya, her yerin karardığı bir günde, acıyı paylaşmak yerine muhalefet yaptığını sanıyor, provokasyon yapmaya, acıdan nemalanmaya çalışıyorlar.

Neden kızıyorum ki, AnKARA’nın göbeğinde bomba patlatan teröristleri haklı göstermeye çalışanların aynı amaca hizmet ettiklerini, hırslarından, kudurduklarını ve salyalarını akıttıklarını bildiğim halde.

Ne kadar patlamaz tüfek varsa ortalıkta dolaşıyor. Karanlık güçlerin borazanları. Barutları bitti, atacak barutları yok ya, kandan besleniyor vampir bozuntuları.

Ülkenin bir köşesinde milli mücadele varken, kendini Kemalist sınıfına koyan aklı kıtlar, kan dursun çağrısındalar. Merak etmeyin, devlet o milli mücadeleyi bitirince, ortalığı bozguncu, bölücülerden temizleyince o kan zaten duracak. Bu arada siz kemiklerinizle oynamaya devam edin.

Unutmayın, siz köpekler gibi çemkirirken biz acımızı paylaşacağız. Siz kemik geldi diye sevinip zil takıp oynarken, bu ülke, bu devlet ve bu millet birliğini devam ettirecek.

Ama haklı olduğunuz bir yan var. Bunların hepsi bu hükümet yüzünden oluyor. Bitecek mi? Hayır bitmeyecek. Belki devamı da gelecek. Bu ülkenin zalimi de bitmez, dik duranı da. Yaşınız kaç olursa olsun, bir düşünün. Bir düşünün Cumhuriyet tarihinde böyle dik duran kaç hükümet gördünüz. Boyun eğmemek için, gözdağlarına kulak asmayan, dimdik duran. Ya pısırık olacak, dediklerine boyun eğeceksiniz, hürriyetiniz elinizden gidecek, ya da dik durarak bazı faturaları ödemek zorunda kalacaksınız.

Tabi sizin için fark etmez. Geminizi ellerine verip, tasmasını boynunuza geçirdiğiniz ağababalarınız size destek çıkacak, gemiyi batırdığınız zaman size kucak açacak diye bekliyorsunuz. Ama onlar ağababa değil, kileri boşaltmaya çalışan kiler fareleridir. Yarın gemi batmaya başladığı zaman, sizi bile düşünmeden gemiyi terk edecek onlar, bilginiz olsun. Hürriyet verecek dedikleriniz, Irak’ta Libya’da ne yaptılarsa, milyonlarca insanı öldürüp ganimeti yağmalayıp gittilerse, bize de yapmak istedikleri o.

An kara oldu, sosyal medya klavyeşörleri yine ortaya çıktı. Bir zavallı patlamaz tüfeğin mastürbasyon tabirini kullandığı birlik beraberlik çağrılarına muhalefeti. Yayın yasaklarından, birlik beraberlik mesajlarının hamasetten olduğundan ve verilen birlik beraberlik mesajlarını sevgisizlik coğrafyasına, dikene benzeterek acı üzerinden nemalanmaları başladı. Ve sonunda lanetliyor garibim!

Ama neyi lanetliyor, hangi dikenden bahsediyor bilemedim. Terörü mü, kendinden olmayan ülke vatandaşını mı yoksa hükümeti mi? “Sevgisizlik coğrafyası” derken kendi sevgisizliğinden, kararmış kalbinden mi bahsediyor, onu da bilemedim. Ya ne yapılacaktı, birlik beraberlik mesajı yerine? Senin gibi ayrıştırma ve bölücü seviciliği mi yapacaklardı?

Sahi ne bekliyorsunuz, açık açık söyleyin. “Vatan bir bütündür, bölünemez” demek yerine, ver kurtul mu denecek, bölgende aleyhine gelişen olaylara seyirci mi kalınacaktı? Beyler dikkat edin, onlar sizin gibi birkaç patlamaz tüfek gibi kahve köşesinde oturmuyorlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir ya, onlar sizin gibi davula uzaktan kulak vermiyorlar, davulun içinde gürültüyü yaşıyorlar.

Ben Müslümanım, ben Hakkın galip geleceğine inanırım. Ve bilirim ki, “La galibe İllallah” Allah'tan başka galip yoktur. Bunun anlamını siz bilmez, el Hamra sarayında bir tuğra zannedersiniz. Bilseniz de işinize gelmez, çünkü ilgisizsiniz. Herkes ilgisiz kalıp idrak etmese de, O'nun galibiyeti bir gün tecelli edecektir.

Ben Türküm, vatanın her bir karışı kutsaldır benim için. Ne bölücüye boyun eğerim, ne esareti kabul edip tasmayı boynuma geçiririm. O tasmaya boyun eğmektense, vatan için boyun vermeyi yeğlerim.

Rabbim!

Karanlık gecemizi aydınlat. ANıKARA olanları aydınlığa kavuştur. Birlik ve beraberliklerimizi kimsenin bozmasına izin verme.

Ve galibiyetini bir an önce tecelli ettir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR