"Ana Yurdu" filmi 13 Mayıs'ta vizyona girecek

"Ana Yurdu" filmi 13 Mayıs'ta vizyona girecek
Yönetmenliğini Senem Tüzen'in yaptığı, Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş'ın başrollerini paylaştığı filmin ön gösterimi yapıldı - 13 Mayıs'ta vizyona girecek olan film, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin'le beklenmedik bir

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini Senem Tüzen'in yaptığı, Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı "Ana Yurdu" filminin ön gösterimi yapıldı.

Beyoğlu Sineması'nda gerçekleştirilen gösterimde AA muhabirine açıklama yapan filmin senaristi ve yönetmeni Senem Tüzen, film çekimlerinin 6 haftada tamamlandığını belirterek, "Bu film anne ile kızı arasındaki tutkulu aşk hikayesini anlatıyor. Kız evlatlardan annelerine bir aşk mektubu da diyebiliriz. Gerçek aşk, hakikati arar. O yüzden de çok sert, beklenmedik noktalara getirebilir insanı." diye konuştu.

Tüzen, filmle ilgili seyircilerin görüşlerini merak ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Filmin konusunu annemle yaşadıklarım, diğer anne kızlarda gözlemlediğimle oluşturdum. Senaryo yazmak için memlekete gitmiştim. Annem geldi. Filmin başında yer alan komediyi annemle ilişkilerden çıkardım. Benim için filme hazırlanma ve filmi bitirdikten sonraki dönem, daha zor ve stresli. Benim için film çekmenin en güzel aşaması set. Her şeyi yıkıp, yaptığın yer set."

Filmin festivallerde aldığı ödüllerin ekibi mutlu ettiğine değinen Tüzen, "Bu kadar uzun süre, samimi ve gerçek niyetlerle yapılmış ve o şekilde emek verilmiş bir işe olumlu tepki almak, motive edici." ifadesini kullandı.

Türkiye prömiyerini Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapan filmde Nesrin'in annesi Halise karakterini canlandıran oyuncu Nihal Koldaş, "Yönetmenimiz Senem Tüzen'in anlatmaya çalıştığı anne-kız ilişkisi, aslında kutsal anne-evlat ilişkisine farklı gözle bakan bir yöne evriliyor." dedi.

Koldaş, filmin çok boyutlu bir hikayesi olduğunu aktararak, "Filmdeki karakterlerin iç dünyasını çok iyi yansıtan bir senaryo. Herhangi bir karakteri canlandırırken onunla bağ kurmak zorundasınız. Ben de bir anne olarak canlandırdığım anne karakterini anladığımı düşünüyorum. Senaryoda hem annemden hem kendimden parçalar buldum.Zaten senaryoyu okuduğumda bunun çok önemli bir film olabileceğini düşündüm. Filmin belki de bir kült film olabileceğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- Ödüllü film 13 Mayıs'ta vizyonda

Romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le, beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin gerilimi yükselen hikayesini konu edinen film, 13 Mayıs'ta vizyona girecek.

Dünya prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan, 9. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde (APSA) En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan "Ana Yurdu", 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dahil toplam 6 ödülle döndü.

35. İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) Ödülü kazanan film, Sinema Yazarları Derneği'nin En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ödülünün de bulunduğu 5 ödülü aldı. 31. Varşova Film Festivali’nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) Ödülü’ne layık görülen film, NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından En İyi Asya Filmi seçildi.

Film ayrıca 16. Tiflis Uluslararası Film Festivali’nden de En İyi Film ödülüyle döndü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.