Anadolu Ajansı 96 yaşında

Anadolu Ajansı 96 yaşında
Çanakkale Valisi Erkal:- "Türk milletinin var oluş mücadelesinde üstlendiği tarihi görevle özel ve önemli bir konuma sahip olan AA, geçen 96 yıllık süre içerisinde basın meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalış

ÇANAKKALE/BALIKESİR (AA) - Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Erkal mesajında, AA'nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı doğrultusunda, istiklal mücadelesi veren Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulduğunu hatırlattı.

Ajansın kuruluşundan itibaren sürekli gelişerek Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmaya devam ettiğini belirten Erkal, şöyle devam etti:

"Türk milletinin varoluş mücadelesinde üstlendiği tarihi görevle özel ve önemli bir konuma sahip olan AA, geçen 96 yıllık süre içerisinde basın meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkemizin yanı sıra yurt dışında çağın gereklerine uygun yaygın, başarılı haber ağıyla da hizmet veren Ajansın 96'ncı kuruluş yıl dönümünü kutlar, özverili çalışan her kademedeki çalışanın başarılarının devamını dilerim."

- "Gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır"

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın, öncelikle TBMM'nin çıkardığı ilk yasaları duyurarak Milli Mücadele destanına destek verdiğini vurguladı.

AA'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna tanıklık ettiğine ve cumhuriyetin tarihiyle adeta özdeş olduğuna değinen Yaman, şunları bildirdi:

"Toplumun Türkiye ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olmuş AA, geçmişte olduğu gibi bugün de yurt içinde ve yurt dışındaki yaygın haber ağıyla hizmet vermektedir. AA, kendini sürekli yenileyerek ve geliştirerek basın meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürmesinin ve güvenilir bir haber kaynağı olmasının yanı sıra ülkemizde gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde de önemli bir rol oynamıştır. Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamının ve Türk dış politikasının tanığı olan, haberleri ve fotoğrafları bütün araştırmacılar için değerli bir kaynak teşkil eden AA'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm çalışanlarını tebrik eder, yayın hayatlarında başarılar dilerim."

- Diğer mesajlar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da mesajında, "Doğru, güvenilir ve tarafsız habercilik anlayışını 96 yıldır sürdüren AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." değerlendirmesini yaptı.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, AA'nın günün her saatinde Türkiye ve dünyadan doğru, güvenilir ve tarafsız haberler yansıttığına işaret etti. AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayan Ermişler, "AA, her şekilde ülkemizi temsil eden bir kuruluş. Özelikle büyük haberlerde herkes AA'nın servis ettiği veya servis edeceği habere bakarak yorum yapıyor çünkü sosyal medya çok yanıltıcı olabiliyor. Bu konuda bizi doğru bilgilendirdiği için AA'ya çok teşekkür ediyorum." görüşünü aktardı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına yayımlanan mesajda, zor koşullarda kurulan ve 6 Nisan 1920'den bu yana kamuoyunu aydınlatma görevini yürüten AA'nın kendisini sürekli yenileyip geliştirerek güvenilir habercilik anlayışını başarıyla temsil ettiği vurgulandı.

Milli Mücadele'de kısıtlı imkanlarla Türk milletinin haklı davasını dünyaya başarıyla iletmiş bir kurum olan AA'nın, bugün de ilkeli haberin örneği ve öncüsü olduğu ifade edilen mesajda şunlar kaydedildi:

"AA, iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, yurt içi ve dışındaki örgütlenmesini geliştirmiştir. 1920 yılından günümüze çok yönlü ve hızlı haber akışıyla görevini en işi şekilde yerine getirmeye çalışan AA'nın kuruluşunun 96'ncı yılı kutlar, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.