Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümü

Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümü
SAMSUN (AA) - Çankırı ve Amasya'da bazı belediye başkanları Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı....

SAMSUN (AA) - Çankırı ve Amasya'da bazı belediye başkanları Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, mesajında 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı'nın, o günden günümüze kadar önemli işlere imza attığını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nın Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte büyüyen bir kuruluş olduğunu belirten Dinç, "Türk milletinin kurtuluş mücadelesini tüm dünyaya duyurmak amacıyla kurulan AA bugün 96 yaşında. Geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de ülkemizin ve basınımızın gelişmesine olan katkılarını devam ettireceği inancıyla, bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- Amasya

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri ile 6 Nisan 1920 yılında kurulan Anadolu Ajansı'nın, kurtuluş mücadelesinden sonra cumhuriyetin ve demokrasinin sesi olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet'inin resmi sesi Anadolu Ajansı'nın, üstlendiği misyonu layıkıyla yerine getirdiğinin altını çizen Özyol, şunları ifade etti:

"Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin felsefesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansı bugün en son teknoloji kullanımı ile dünya haber ajansı liginde ilk sıralarda yer almayı başarmıştır. Doğru ve tarafsız haber servisi konusunda Anadolu Ajansı'nın öncü olmasını temenni ederim. Anadolu Ajansı'na hizmet eden, emekli olan, yaşamını yitiren basın emekçilerini saygıyla anar, bugün görev başında olan değerli arkadaşların 96. yılını kutlarım."

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin köklü, güvenilir ve öncü haber kuruluşu olduğuna işaret etti.

Anadolu Ajansı'nın bir asra yaklaşan ömrüyle Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da sayılı ve etkili haber ajansları arasında yer aldığına değinen Öztürk, "Anadolu Ajansı ciddi ve güvenilir haberciliğin adresi olarak varlığını geliştirerek bugünkü etkili seviyesine ulaştı. AA, basınımızın temel taşı olmuştur. Ülkemizin her noktasında ve ülkemiz dışında başarıyla görev yapan Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm çalışanlarına başarılar dilerim." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.