ANADOLU DERBİSİ

ANADOLU DERBİSİ
İki Avrupa temsilcisi Atiker Konyaspor ile Osmanlıspor, bugün kozlarını ligde paylaşacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkma şansını yitiren yeşil-beyazlılar, artık tamamen lige döndü. Temsilcimiz, evinde oynayacağı zorlu Osmanlıspor maçını kazanarak üst üste 3. galibiyetini almayı hedefliyor

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de 12. haftanın kapanış maçında bugün sahasında Osmanlıspor ile karşı karşıya geliyor. Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak maçı hakem Özgür Yankaya yönetecek. Karşılaşma, UEFA Avrupa Ligi’nde yer alan iki ekibin mücadelesine sahne olacak.

İKİ AVRUPALININ MAÇI

Geçtiğimiz haftayı Gaziantepspor galibiyetiyle kapatarak üst üste ikinci galibiyetini alan Atiker Konyaspor, Osmanlıspor maçını da kazanarak seriyi devam ettirmeyi hedefliyor. Avrupa macerasını erken sonlandıran yeşil-beyazlılar, artık tamamen lige odaklanarak çıkışını iyi bir şekilde sürdürebilmeyi amaçlıyor. Hafta içerisinde zorlu Shakhtar Donetsk deplasmanından gelen Atiker Konyaspor, yine kendisi gibi Avrupa’da mücadele eden rakibi Osmanlıspor’u ağırlayacak. Ankara temsilcisi, hafta içerisinde de Steaua Bükreş’e yenilerek gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. İki ekip zorlu Avrupa maçlarının ardından lig maçına çıkmaya hazırlanıyor.

13. RANDEVU

Atiker Konyaspor ile Osmanlıspor bugün Spor Toto Süper Lig’de 13. randevuya çıkacak. İki ekip Süper Lig’de daha önce 12 maça çıkarken, bu maçlarda Başkent ekibinin galibiyetlerde üstünlüğü göze çarpıyor. Oynanan 12 maçta Konyaspor 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Temsilcimiz rakibine son 3 maçta yenilmedi. Konya'’a oynanan 6 maçta ise temsilcimiz sadece 1 galibiyet alabildi. Geçen sezon Ankara’da oynanan maçı Atiker Konyaspor 2-1 kazanırken, Konya’daki maç 1-1 sona ermişti.

YANKAYA YARAMIYOR

Atiker Konyaspor ile Osmanlıspor arasındaki maçı yönetecek hakem Özgür Yankaya, temsilcimizin bugüne kadar 10 maçında düdük çaldı. Yeşil-beyazlılar, Yankaya’nın yönettiği maçları kazanmakta zorluk çekiyor. Temsilcimiz, Özgür Yankaya yönetiminde daha önce çıktığı 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Söz konusu bu maçlarda Edirne bölgesi hakemi Konyasporlu oyunculara 1 kırmızı, 27 sarı kart gösterdi. Özgür Yankaya bu sezon ligin ilk haftasında oynanan Rizespor-Konyaspor maçında tartışmaları kararlarıyla büyük tepki toplamıştı.

ÖMER ALİ SINIRDA

Atiker Konyaspor’da Ömer Ali Şahiner, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Başarılı oyuncu, Osmanlıspor ile oynanacak maçta sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek. Spor Toto Süper Lig’de daha önce oynanan Beşiktaş, Antalyaspor ve Adanaspor maçlarında sarı kart gören 24 yaşındaki oyuncu, bugün oynanacak Osmanlı maçında kart görmesi durumunda bir sonraki hafta oynanacak Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

TEK EKSİK ÇAMDALI

Osmanlıspor ile oynanacak maçta Atiker Konyaspor’un tek eksiği bulunuyor. Shakhtar Donetsk ile oynanan UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. maçının ilk dakikalarında aldığı darbe sonucu burnu kırılan ve ameliyat olan Atiker Konyaspor’un kaptanı Ali Çamdalı bugünkü maçta forma giyemeyecek. Çamdalı, önümüzdeki hafta maske ile sahada olabilecek.

RAKİP EKSİK GELİYOR

UEFA Avrupa Ligi’nde Romanya temsilci Steaua Bükreş’e yenilerek gruptan çıkma şansını son maça bırakan Osmanlıspor’da sarı kart cezalısı Ndiaye, Atiker Konyaspor’a karşı forma giyemeyecek. Takımının 5 golle en golcü ismi olan Ndiaye’nin dışında sakatlıkları bulunan Engin Bekdemir, Tugay Kacar ve Koray Altınay da bu maçta görev yapamayacak.

MUHTEMEL 11

Serkan Kırıntılı, Douglas, Ali Turan, Vukovic(Abdülkerim Bardakçı), Skubic, Jens Jonsson, Volkan Fındıklı, Ömer Ali Şahiner, Amir, Rangelov, Bajic. (Seda Erciş)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.