Anadolu Kartalı Eğitimi'nin basın ve seçkin gözlemci günü yapıldı

Anadolu Kartalı Eğitimi'nin basın ve seçkin gözlemci günü yapıldı
Anadolu Kartalı-2016/1 Eğitimi'nin basın ve seçkin gözlemci günü, Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yapıldı

Anadolu Kartalı-2016/1 Eğitimi'nin basın ve seçkin gözlemci günü, Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yapıldı.

Program, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Mustafa Ertürk tarafından, Anadolu Kartalı Binası'nda verilen brifingle başladı.

Daha sonra Anadolu Kartalı Binası'nın önünde gazetecilere açıklama yapan Ertürk, 2001 yılından bu yana eğitimin icra edildiğini söyledi.

Tatbikata Türkiye, İtalya, Hollanda, Suudi Arabistan ve Pakistan ile NATO AWACS unsurlarının katıldığını ve çok sayıda ülkeden de gözlemci misafirlerin olduğunu belirten Ertürk, tatbikatın gerçek harekat şartlarına uygun ortamda icra edildiğini kaydetti.

-"Tatbikata 22'si yabancı 67 uçak ve bin 200 personel katıldı"


Ertürk, bugüne kadar 38 eğitimin icra edildiğini, 23 bin personele eğitim verildiğini vurgulayarak, "Bu yılki tatbikata 22'si yabancı 67 uçak ve bin 200 personel katıldı. Senaryo dahilinde, gerçeğe yakın savaş ortamında tüm katılımcıların bilgi, beceri ve tecrübelerinin paylaşılması amaçlanıyor. Katılımcıların birleşik harekata yönelik eğitim seviyelerinin yükseltilmesi hedefleniyor." dedi.

Anadolu Kartalı-2016/1 Eğitimi'nde, senaryo kapsamında kırmızı ve mavi birliklere ait uçaklar harekat icra etti. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve diğer ülkelerin hava kuvvetleri komutanları, tatbikat uçuşlarını perdeye yansıtılan görüntüden izledi.

Tatbikatın 10 Haziran'da sona ereceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.