Anadolu lezzetlerinden Konya usulü gömmeli bulgur pilavı

Anadolu lezzetlerinden Konya usulü gömmeli bulgur pilavı
 Editör
Kuşbaşı et ve bulgurun muhteşem uyumuyla sofralara renk katan Bulgur Pilavı, Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biri. Bu lezzetli tarif, sade ve pratik uygulamasıyla evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet şöleni sunuyor

Gömmeli Bulgur Pilavı, kuşbaşı et ve bulguru sofralara renk katıyor. Bu tarif, sade ve pratik uygulamasıyla evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet.

MALZEMELER

500 gr kuşbaşı kuzu eti

4 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı)

4 baş kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı nane

3 su bardağı bulgur

4-5 dal ince kıyılmış maydanoz

1595928793-gommeli-bulgur-pilavi.jpg

HAZIRLANIŞI

İnce kıyılmış 2 baş kuru soğanı 2 yemek kaşığı sadeyağda pembeleştirin.

Bulguru ekleyip kavurun.

1 yemek kaşığı domates salçası ilave edin.

Ayrı bir tencerede kuşbaşı eti suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

2 yemek kaşığı sadeyağ ekleyip kavurun.

Eti soğanla kavurmadan önce ince doğrayın, tuz ve naneyi ekleyin.

Derin kenarlı bir kabın ortasına eti toplayın.

Kavrulmuş bulgurla her tarafını kapatın, etler bulgurun içine gömülmüş gibi olsun.

Hafif ateşte sıcak su dökerek pişirin.

Pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

PÜF NOKTALARI

Bulgurun daha lezzetli olması için önceden ılık suda ıslatabilirsiniz.

Etleri istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.

Pilavı daha da lezzetlendirmek için domates, biber gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Gömmeli Bulgur Pilavı'nı yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.