Anadolu Osb'den İstihdama Katkı

Anadolu Osb'den İstihdama Katkı
Yenimahalle Belediyesi ile düzenlenen "Yönetici Asistanı Yetiştirme ve İstihdam Programı"nı tamamlayan kursiyerler Anadolu OSB'de istihdam edilmeye başlandı- Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay:- "Yüksek işsizliğe rağmen sanayiciler personel bulmakt

ANKARA (AA) - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, yüksek işsizliğe rağmen sanayicilerin personel bulmakta zorlandığını belirterek, "Türkiye genelinde yaşanan bu durumun temelini mesleksizlik oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Tuncay yazılı açıklamasında, Anadolu OSB'nin Yenimahalle Belediyesi ile düzenlediği "Yönetici Asistanı Yetiştirme ve İstihdam Programı"nın tamamlandığını bildirdi.

Katılım belgesi almaya hak kazanan kursiyerlere iş kapısının açıldığını vurgulayan Tuncay, eğitim alan kursiyerlerin Anadolu OSB'de istihdam edileceğinin bilgisini verdi.

Tuncay, yüksek işsizliğe rağmen sanayicilerin personel bulmakta zorlandığına işaret ederek "Türkiye'nin örnek firmaları bölgemizde üretim yapıyor ancak gelinen noktada fabrikalarımızda çalışacak nitelikli insan gücü bulmakta zorlanıyoruz. Türkiye genelinde yaşanan bu durumun temelini mesleksizlik oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mesleksizliğin işsizliğe, işsizliğin de üretimsizliğe neden olduğuna dikkati çeken Tuncay, şunları kaydetti:

"Biz, hem bölgemiz fabrikalarının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak hem de işsiz nüfusa yardımcı olabilmek adına gittiğimiz bu işbirliğinden ilk meyveleri aldığımızı düşünüyoruz. Belediye ile eğitim ve istihdam işbirliğimize CNC operatörlüğü, kaynakçılık, tornacılık gibi meslek dallarında devam etmek niyetindeyiz. Katılım belgesi alanların ise bölgemizde iş bulabilmeleri için gerekli çalışmaları başlattık. Bazıları işbaşı bile yaptı. Bu projemizin örnek alınarak, işsizliğin ve üretimsizliğin önüne geçilmesini diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.