Hüseyin Öner

Hüseyin Öner

Anadolu Selçuk nereye gidiyor?

Anadolu Selçuk nereye gidiyor?

 Yıllardır hep konuşuruz; bir alt takımımız olsa, değirmen gibi çalışsa, üst yapıya yani Konyaspor’a oyuncu yetiştirse diye. Bu fırsat iki yıldır var, ama ne hikmetse bir türlü koordine kurulamıyor. Alt yapı takımındaki amaç; elindeki yetenekli ümit vadeden oyuncuları orada yetiştirmektir. Bu takımın teknik ve taktik anlayışı üst yapıyla aynı olmalıdır. Mümkünse hocası bile alt yapı hocalarından olmalıdır. Gel gör ki nerdeyse yaş ortalaması 30 olan bir takım kurulmuş. Her iki takımın alt yapıları birbirleriyle düşman kardeş gibiler. A2 takımımızın oyuncuları bin bir zahmetle yetiştiriliyorlar aralarından sadece birkaçı o da olursa üst yapıya geçebiliyorlar diğerlerine hadi bakalım işiniz bitti deniliyor. Anadolu Selçuk ne yapıyor dışarıdan oyuncu transfer ederek lüzumsuz para harcıyorlar. Teknik direktörü de dışarıdan transfer ediyorlar. Böyle bir saçmalık dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Anadolu Selçuk’a dışarıdan oyuncu almaya gerek var mı? Bana göre kesinlikle yok. Hatta kendi alt yapılarını bile Konyaspor’la birleştirmeleri gerek. İki kardeş takımı birbirine düşman etmeye gerek yok. Böyle bir uygulama da alt yapıda yetişen çocuklarımızın iki takıma birden yükselme şansları var. Haa niye olmuyor bunlar, anlatıyım.

Bir kere işin başına yani Anadolu Selçuk’un başına işten anlayan bir başkan lazım. Tarsus İdmanyurdu ile hazırlık maçı oynayacağız dersen, rakip takımı kendiliğinden motive etmiş olursun. Konya’nın yetiştirdiği çocuklara güvenmek zorundasın, Konya’da kendini ispatlamış hocalarına inanman lazım. Beden eğitimi hocalarına yoğunluklarından dolayı görev vermeyeceğiz diyip sonra da lafını yiyip görevlendirme yaparsan ciddiliğini çamura düşürmüş olursun. Bugün Konya’mızda  yetişmiş kendini ispat etmiş bir çok hocamız dururken takımın başına dışarıdan adam getirmeye kalkarsan kendini gülünç duruma düşürürsün. Hasbel kader bu işin başına getirildiysen, nasıl geldiğini de unutmayacaksın. Bu görev yapılan yerler kimsenin çiftliği değildir, yarın öyle bir tokat yersiniz ki, bir daha statlara giremezsiniz. Geçmişte yöneticilik yapıp da şimdi sahalara gelemeyen bir sürü insan ve birçok başkan biliyoruz. Bu hayatta kimse vazgeçilmez değildir, herkesin bir alternatifi mutlaka vardır. Yapılacak tek iş orada acilen bir görev değişikliğidir. Başarısızlığı getirdiğiniz hocalara bulmayacaksınız. Tıpkı 3 yıl evvel lige Konyalı çocuklarımızla nasıl çıktıysak, yine kendi çocuklarımızı oynatacaksınız. Sonra ortaya çıkıp beceriksizliğinizi birilerinin üzerine atmayacaksınız.  

Belediyemiz sağolsun yeri biraz sıkıntılı ama çok güzel bir tesisi size armağan etti. Bu tesisin içini dolduracaksınız. Geçen sene orada görev yapan bir arkadaşımızın dediği gibi kahvaltılığımız bile yok demesi, hepimizi derinden yaralamıştı. Benim bu anlattıklarım Konyaspor’un alt takımı Anadolu Selçukspor. Nerede oynuyor Türkiye 2.Futbol Ligi’nde. Durum ne? Sona demir atmış. Sorumlu kim? Ona da siz okurlarım karar vereceksiniz.

Benim arzum, geçmişte yapmış olduğumuz hataları yapmayalım. Büyük Konya’mıza yakışır yöneticilerimiz olsun. Temsil kabiliyeti yüksek, saygı duyulan, lafı dinlenen arkadaşlarımız olsun. Çok şey mi istiyorum. Hayır diyen sesinizi duyar gibiyim.

İl Müdürümüz Sayın Ömer Ersöz’den bir ricam olacak. Konyaspor ve Anadolu Selçuk maçlarında görev yapacak Gözlemci ve Temsilcilere maç saatlerine kadar istirahat edebilmeleri için lojmanda bir yer tahsis etmelerini rica ediyorum. Çünkü bu arkadaşlarımızla Şölen Pastanesi Sahibi Ali Aydın bire bir ilgilenmekte. Çoğu zaman DSİ misafirhanesinde onlar için yer ayırtmaktadır. Tanık olduğum için söylüyorum. Tarsus maçında görevli bir kardeşimizi de maç saatine kadar dışarıda yer bulamadığı için kendi evinde istirahat ettirmiştir. Bu konular da son derece duyarlı olan Ömer kardeşimin bu işe el atacağını biliyorum.

Önümüzdeki haftaların Konya’mıza her branşta başarılı sonuçlar getirmesini diliyorum. Bu arada mükemmel bir stadı bize armağan eden Sayın Başkanımız Tahir Akyürek’e de teşekkürler ediyorum.

Haydi hayırlısı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Hüseyin Öner Arşivi
SON YAZILAR