Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah ibadete açıldı

Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah ibadete açıldı
Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt tarafından 1396'da yaptırılan Anadoluhisarı Kalesi içindeki tarihi namazgah, ilk teravih namazıyla ibadete açıldı

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt tarafından 1396'da yaptırılan Anadoluhisarı Kalesi içindeki tarihi namazgah, ilk teravih namazıyla ibadete açıldı.

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları Muhammet Hanefi Dilmaç ve Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile çok sayıda vatandaş, ibadete açılan namazgahta saf tuttu.

Müftü Demirtaş tarafından verilen vaazın ardından, kılınan teravih namazında, kadınlar kendilerine ayrılan bölümde namaz kılıp dua etti.

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Kaşıtoğlu, teravihin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadoluhisarı içinde bulunan ve tavanı olmayan üstü açık tarihi namazgahın İstanbul'un fetih haftasında ibadete açılıp yaz aylarında hizmet verdiğini belirtti.

Kaşıtoğlu, şöyle devam etti:

"Namazgahı her yıl 29 Mayıs'ta, İstanbul'un Fetih Haftası'na denk gelen cuma namazında ibadete açardık. Bu yıl çok ilginç bir şey oldu. İstanbul'un Fetih Haftası'nda cuma günü çok şiddetli bir yağmur yağdı ve biz açılışı gerçekleştiremedik. Hemen akabinde ramazan ayının başlıyor olması sebebiyle de ilk teravih namazıyla açmış olduk. Bu bir ilk olarak karşımıza çıkmış oldu. Ramazan bereket, kardeşlik ve paylaşmak demektir. Beykoz gibi boğazın incisi, Anadoluhisarı gibi önemli bir mekanda ramazana başlamamız, bizim için ayrı bir heyecan. Güzel bir akşamı burada yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca, Allah nasip ederse, her akşam burada teravih namazlarını eda etmeyi planlıyoruz. Yine cuma namazlarını da burada kılmaya devam edeceğiz."

Tarihi namazgahtaki teravihe yoğun bir katılım olduğunu dile getiren Kaşıtoğlu, "Beykoz dışından insanlar da burada namaz kılmaya geliyorlar. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor." ifadesini kullandı.

Teravih namazının ardından, vatandaşlara ramazan şerbeti ikram edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.