Anadolu'nun Renkleri, Adımları Ve Sesleri Diyarbakır'da

Anadolu'nun Renkleri, Adımları Ve Sesleri Diyarbakır'da
19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Yenişehir Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi ve Yenişehir Belediye Başkanlığı tarafından "Anadolu'nun Renkleri, Adımları ve Sesleri Buluşuyor" etkinliği düzenlendi- Yenişehir Kaymakamı Özel:- "Biz

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Özel, "Biz Diyarbakır’ın kültürüyle, sanatla, kendi öz kültürel değerleriyle ön plana geçmesini, daha çok bu özellikleriyle anılmasını istiyoruz. Bu yöndeki gayretlerimiz bundan sonra devam edecek." dedi.

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Yenişehir Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi ve Yenişehir Belediye Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde "Anadolu'nun Renkleri, Adımları ve Sesleri Buluşuyor" programı düzenlendi.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi tarafından, Bodrum, Artvin, Gaziantep, Silifke, Tokat, Mardin, Antalya, Van, İzmir ve Trabzon yörelerine ait geleneksel danslar sergilendi. Halk oyunları ekibinin gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Kaymakam Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençler ve bütün Diyarbakır halkı için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait halk oyunları gösterileri ve türkülerle renklerin bir armoni içerisinde sergilendiğini anlatan Özel, "Biz Diyarbakır’ın kültürüyle, sanatla, kendi öz kültürel değerleriyle ön plana geçmesini, daha çok bu özellikleriyle anılmasını istiyoruz. Bu yöndeki gayretlerimiz bundan sonra devam edecek. Bu tarz kültürel faaliyetlerimizi zenginleştirerek, çeşitlendirerek, Diyarbakırlı hemşehrilerimize sunacağız." diye konuştu.

Katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız faaliyetler Diyarbakır halkının yanımızda olduğunu gösteriyor. Bu alanda daha çok şeyler yapmamız gerektiğinin mesajını veriyor. İnsanlarımız kültürel faaliyetlere yatkın. Çünkü kadim bir şehirde yaşıyoruz. Bu kadim şehrin geleneklerine göreneklerine sahip yetişiyorlar. Bu gelenek ve görenekleri yaşatma noktasında da azim ve gayret içerisindeler."

Programa, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurullah Öncü, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.