Anayasa Mahkemesi'nden Dündar vel Gül hakkında ihlal kararı

Anayasa Mahkemesi'nden Dündar vel Gül hakkında ihlal kararı
Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararının ardından Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları, tahliye başvurusunda bulundu

İSTANBUL (AA) - Anayasa Mahkemesi'nin, haklarının ihlal edildiğine ilişkin karar vermesinin ardından Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün avukatları tahliye başvurusunda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, "kişi hürriyeti ve güvenliği", "düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti" ve "basın hürriyeti" haklarının ihlal edildiğine ilişkin karar vermesinin ardından Dündar ile Gül'ün avukatları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Avukatlar, Dündar ve Gül hakkındaki davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, müvekkillerinin tahliye talebini içeren dilekçe ile Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına ilişkin basın duyurusunu sundu.

Dilekçede, müvekkillerinin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduğu anımsatılarak, söz konusu başvuru üzerine Dündar ve Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin "kişi hürriyeti ve güvenliği", "düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti" ve "basın hürriyeti" haklarının ihlal edildiğine ilişkin karar verdiği hatırlatıldı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının takdir hakkı bulunmaksızın tüm makam ve kişiler hakkında bağlayıcı olduğu ifade edilen dilekçede, bu nedenlerle müvekkillerin tutukluluk hallerinin derhal kaldırılarak, tahliyelerine ilişkin karar verilmesi talep edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.