Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Gül hakkındaki ihlal kararı

Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Gül hakkındaki ihlal kararı
Can Dündar ve Erdem Gül'ün aileleri ve arkadaşları Silivri Ceza İnfaz Kurumu önüne geldi

İSTANBUL (AA) - Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği "hak ihlali" kararının ardından, iki gazetecinin aileleri ve arkadaşları, Silivri Ceza İnfaz Kurumu önüne geldi.

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin çok güzel bir karar verdiğini, siyaset üstü olduğunu gösterdiğini belirterek, "Canları almaya geldik" dedi.

''Böyle bir karar bekliyor muydunuz?'' sorusuna Dündar, ''Bekliyordum. Herhangi bir suç teşkil eden bir şey yapmamışlardı. Sadece gazetecilik yapmışlardı. Bunun için biraz uzun süren bir alıkoyma olmuştu. İnşallah bir daha böyle şeyler hiçbir gazetecinin başına gelmez. Herkes haberini özgüvenle, 'tutuklanacağım, işimden kovulacağım' diye yapmaz. Basın için güzel bir gün olur inşallah'' diye konuştu.

Eşi cezaevine girdikten sonra yurtiçinde ve yurtdışında görüşmeler yaptığını aktaran Dündar, şunları kaydetti:

"Hatta bugün Washington'dan yeni dönmüştüm. Uçaktan indim, bavulu eve bıraktım. Karar geldi, buraya geldim. Konuyu anlatmaya, herkese duyurmaya çalıştım. Türkiye'de gazeteciliğin zor durumunu yurtdışında duyurmaya gittim. En son da Washington'a gittim. Şimdi de Can'ı almaya geldim.''

Dündar, tahliye beklediklerini belirterek, "İnşallah tersi bir durum olmaz" ifadesini kullandı.

Oğulları Deniz ve Sarp ile cezaevinin önünde bekleyen Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül de Anayasa Mahkemesi'nin kararının Türkiye'de kurumsallığın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlattığını dile getirerek, "Evrensel hukuk normları bakımından Türkiye'nin itibarını kurtardı. Türkiye toplumuna şöyle bir mesaj verdi; 'Düşünün, düşündüğünüzü ifade edin. İfade etmekten korkmayın' dedi bence. Ankara'dan geldim. Ben çok umutluydum. Hep bekliyordum. Haberi çocuklarla arabada öğrendim. Zaten bindik, geliyorduk. Boşa gelmemiş olduk'' diye konuştu.

İki gazetecinin arkadaşları ve bazı milletvekilleri de buraya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.