'Anayasa ve başkanlık sistemi memleket meselesidir'

'Anayasa ve başkanlık sistemi memleket meselesidir'
AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, "Başkanlık sistemi kişisel bir mesele değildir, istikrar ve güven ortamının kalıcı hale getirilmesi meselesidir. Bu mesele, memleket meselesidir" dedi

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, başkanlık sisteminin kişisel bir mesele olmadığını belirterek, "Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren, istikrar ve güven ortamının kalıcı hale getirilmesi meselesidir. Bu mesele, memleket meselesidir." dedi.

İnceöz, "yeni anayasa ve başkanlık sistemi" ile ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

İlknur İnceöz, AK Parti’nin 14 yıl boyunca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her türlü darbeci, vesayetçi zihniyete karşı mücadele verdiğini ve her alanda cumhuriyet tarihinde yapılanlardan katbekat daha büyük kazanımlara imza attığını belirtti.

"Millete daha iyi ve hızlı hizmet etmenin anahtarı"
İnceöz, malum kesimlerin başkanlık sistemi üzerinden kara propaganda yaptığını ve algı yönetimi ile kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

Bugün başkanlık sistemini; kurucu genel başkanımız, liderimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerinden bir karalama kampanyasına dönüştüren çevrelerin verdiği amansız mücadele karşısında geri adım atmamızı kimse beklememelidir. Darbelerle, ekonomik ve sosyal krizlerle; en kötüsü de terörle terbiye edilmek milletimizin kaderi olmamalıdır. AK Parti, bu kaderi değiştirmek için var gücü ile çalışmaya devam edecektir."

İnceöz, daha önce söz verdikleri, yeni ve sivil anayasa ile ilgili çalışmaları, gelecek yasama döneminde TBMM gündemine getireceklerini ifade etti.

"Milletin geleceğine karşı çıkıyor"
"2023 hedeflerine doğru ilerlerken geleceğimize vurulmuş en büyük pranga olan darbe anayasasının yerine sivil bir anayasayı milletimizin önüne getireceğiz." diyen İnceöz, anayasa ve başkanlık sistemine karşı çıkanların, milletin geleceğine karşı çıktığını bildirdi.

İlknur İnceöz, şunları kaydetti:

"Milletimizin yüzde 52'sinin oyuyla seçilen Sayın Cumhurbaşkanımızın, liderimizin sorumsuz olmasını beklemek, sembolik bir Cumhurbaşkanlığı yapmasını talep etmek; ülke gerçeklerinden çok uzak, art niyetli ve ülke menfaatlerini baltalayan bir tutumdur. Milyonlarca vatandaşın oyunu alan Sayın Cumhurbaşkanımız bunun siyasi sorumluluğunu taşımaktadır; fiili durumun yasal hale getirilmesi için de gereken neyse yapılacaktır. Başkanlık sistemi kişisel bir mesele değildir; Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren, istikrar ve güven ortamının kalıcı hale getirilmesi meselesidir. İşin aslı, bu mesele memleket meselesidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.