Android'de Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Android'de Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?
Android işletim sistemli akıllı telefonlarımızın pil seviyeleri gün içerisinde hızla düşüyor ve iş gününün son saatlerinde sıkıntılı anlar yaşayabiliyoruz.

Cihazınızın pil performansından memnun değilseniz pil ömrünü uzatmak adına çeşitli önlemler almanız gerekecektir. Bu küçük rehberimizde yer alan ipuçları tek başlarına çok etkili olmayabilir ancak hepsi bir araya geldiğinde akıllı telefonunuzun tam dolu pille daha uzun çalışma sürelerine erişmesinde önemli rol oynayacaktır. Android işletim sistemli akıllı telefonunuzda pil ömrünü uzatmak için bu aşamaları takip edebilirsiniz.

Android: Pil Ömrünü Uzatmak

  1. Pil Canavarı Uygulamalar

Android Pil Ömrünü Uzatmak

Uygulamalar akıllı telefonların şarjlarını kayda değer şekilde harcıyor, bazıları elbette daha fazla güç tüketimine neden olmakta. Pil canavarı uygulamaları tespit etmek için “Ayarlar” menüsündeki “Pil” seçeneğini kullanabilirsiniz. Sıkıntılı bir uygulama tespit ederseniz kaldırıp tekrar yükleyin. Durum değişmezse kalıcı olarak kaldırmayı değerlendirin.

  1. Yeniden Başlatma İşlemi

Android Pil Ömrünü Uzatmak 2

Bu şüphesiz çok teknik bir açıklama değil gibi görünüyor ancak Android’li cihazınızı yeniden başlatmak önbelleğin temizlenmesi ve pilin daha uzun süre dayanabilmesinde rol oynuyor. Ürünün şarjının sürekli olarak tamamen tükenmesini beklemeyin, onun yerine düzenli şarj edin ve yeniden başlatmayı elle gerçekleştirin. Pozitif etkisini fark edeceksiniz.

  1. Gereksiz Servisleri Kapatma

Android Pil Ömrünü Uzatmak 3

Akıllı telefonunuzu aktif olarak kullanmadığınız dönemlerde Wi-Fi ve Bluetooth’u devre dışı bırakın, bu bağlantılar ciddi şekilde pil tüketebiliyor. Önemli anlarda cihazın şarjının mutlaka bitmemesi gerekiyorsa NFC, GPS ve hücresel data bağlantısını da devre dışı bırakın. Bu ayarların çoğu bildirim çubuğundaki hızlı erişim butonlarından yapılabiliyor.

  1. Siyaha Geri Dönüş Yapın

Android Pil Ömrünü Uzatmak 4

Ekran parlaklığını düşürmenin pil süresine ciddi bir katkı sağladığı artık herkes tarafından bilinmekte. Arka plan görselinizin renginin dahi pil tüketiminde rol oynadığının farkında mısınız? Özellikle AMOLED teknolojisini esas alan ekranlarda mümkün olduğunca siyah ya da koyu renkler içeren duvar kağıtları kullanarak pil tasarrufu sağlanabiliyor.

  1. Farklı Bir Arayüz Kullanımı

Android Pil Ömrünü Uzatmak 5

Farklı bir launcher yani arayüz kullanmak isteyebilirsiniz. Bazı arayüzler widget’lar için data kullanımı gibi farklı nedenlerle cihazınıza yük bindirebilir ve akıllı telefonunuzun yavaşlamasına, pil tüketiminin artmasına neden olabilir. Android uyumlu çok sayıda arayüz uygulaması var, bunlardan Nova Launcher’ın ideal çözüm olduğunu söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.