Angelina Jolie'den Kamboçyalı 12 kardeşe eğitim yardımı

Angelina Jolie'den Kamboçyalı 12 kardeşe eğitim yardımı
Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu ve yönetmen Angelina Jolie, Kamboçya'da 12 çocuklu bir aileye yardım eli uzattı

Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu ve yönetmen Angelina Jolie, Kamboçya'da 12 çocuklu bir aileye yardım eli uzattı.

"Daily Mail" gazetesinin haberine göre, yönetmenliğini yaptığı "First They Killed my Father (Önce Babamı Öldürdüler) filmi için ailesiyle geçen yıl Kamboçya'yı ziyaret eden Jolie, Siem Reap kentinde derme çatma bir kulübede yaşayan ailenin çocuklarının tüm eğitim masraflarını üstlendi.

Jolie'nin kızları Shiloh ve Zahara'nın, 16 yaşındaki Leida Shoun ve kardeşleriyle Siem Reap kenti sokaklarında dilenirken tanıştığı ve kısa sürede arkadaş olduğu belirtildi.

Jolie ve kendisi gibi oyuncu olan eşi Brad Pitt'in, Leida'nın yaşları 1,5 ile 19 arasında değişen 11 kardeşini evlerinde ziyaret ettiği ve hayır kurumlarının dağıttığı yiyecek yardımıyla yaşamaya çalışan aileye yardım etme kararı aldığı kaydedildi.

Çift, okul çağındaki 8 kardeşi ülkenin en iyi okullardan biri kabul edilen ve hem İngilizce hem de Kamboçya'nın resmi dili Khmerce eğitim veren New York Uluslararası Özel Okulu'na kaydettirdi ve tüm masraflarını üstlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.