Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Ankara, Çankırı, Yozgat-II

Ankara, Çankırı, Yozgat-II

Son yıllarda gerçekleştirdiğim Aspir bitkisi konferansları çerçevesinde Ankara, Çankırı ve Yozgat ta yaptığım çalışmaların özetini vermiştim. Milletvekillerinin TBMM de tansiyonu oldukça yüksek meclis çalışmalarına ve kulis hareketlerine  şahit olmuş, bazı zamanlarda tartışılan milletvekili maaşları için helal olsun diye bağlamıştık.  

Ankara sonrasında, Çankırı ya geçtim. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın da dahil olduğu konferansta değişik kesimlerden 300 ü aşkın katılımcı yer aldı. Vali beyi kibar, cana yakın ve espriye de oldukça açık buldum. En son 20 yıl önce gördüğüm Çankırı’nın fazla gelişmemiş olması dikkat çekiciydi. Bunda İlin Ankara’ya yakın olmasının etkisi büyük olsa gerek. Son günleri gündemi seçimler, Çankırı’yı da etkisi altın almış durumda. Görünen ve söylenen, AK Parti ile MHP çekişiyormuş.

Ertesi gün Yozgat’a geçtim. Uzun zamandır hazırlandığım 2. Tarım ve Biyoyakıtlar Paneli”ndeTürkiye de Aspir Tarımı ve Biyodizel Potansiyeli” konularını işledik. Panelin hem hazırlayıcısı, hem konuşmacısı ve yöneticisi olarak görev aldım.

Panelin gerçekleştirilmesi ve tüm eğitim çalışmalarında yardımcı olan;

Tarım İl müdürü Ziyaettin ÖZDEMİR,

Md. Yrd. sı İbrahim ACAR,

Şube Müdürü Özgür Memiş’e ve elemanlarına candan teşekkürler.

Devlet nezdinde üst seviyede gerçekleştirilen Panel, resmi ve özel sektörden değişik 400 civarında  bir katılımcı tarafından ilgi ile sonuna kadar izlendi. Panel sonunda; toprak işlemesiz tarım uygulaması çerçevesinde,

direk ekim mibzeri ile aspir ekimini gerçekleştirildi.

Konya da üretilen Şakalak marka mibzer ile uygulamalı ekim yapıldı ve ilgi ile izlendi. Umudumuz,

toprakta su kaybını azaltan,

organik maddeyi yükselten,

daha az masrafla, daha ileri teknolojik uygulamaların giderek artmasıdır.

Bu tür yeni uygulamaların Avrupa da tarımsal üretimde ilk sırada yer alan ülkemize hayırlı olması dileğiyle. 

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR