Ankara Devlet Tiyatrosunun Ödüllü Oyunu Rusya'da

Ankara Devlet Tiyatrosunun Ödüllü Oyunu Rusya'da
Ödüllü oyun "Yeraltından Notlar", Rusya'nın daveti üzerine St. Petersburg'da sahnelenecek

ANKARA (AA) - Ankara Devlet Tiyatrosu, aldığı davet üzerine ödüllü oyunu "Yeraltından Notlar"ı Rusya'da sanatseverlere buluşturacak.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Devlet Tiyatrosunca sahneye uyarlanan Dostoyevski'nin kült eseri "Yeraltından Notlar", St.Petersburg'da düzenlenecek "Raduga Gençlik Tiyatro Festivali" kapsamında sergilenecek.

Davet üzerine 29 Mayıs-2 Haziran'da Rusya'da olacak Ankara Devlet Tiyatrosu, oyunu 1 Haziran Perşembe günü, A.A.Bryanstsev Genç Seyirciler Tiyatrosuna ait Küçük Sahne'de izleyenlerin beğenisine sunacak.

Festival, yaklaşık 90 ünlü tiyatro yönetmeninin katılımıyla 30 Mayıs-5 Haziran'da St.Petersburg'da yapılacak.

Genç tiyatrocular için yeni dramaturjik yaklaşımlar ve günümüz modern tiyatro formlarıyla çalışan yeni rejisörler bulmayı amaçlayan festival, 2000'den beri dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 200 oyunu Rus tiyatroseverlerle buluşturdu.

Geçen sene, Rusya'nın Velikiy Novgorad-Staraya Russa şehirlerinde düzenlenen "20.Dostoyevski Tiyatro Festivali"ne katılan "Yeraltından Notlar", profesyonel jüri ekibince, seyirci beğeni, en iyi erkek ve kadın oyuncu ve en iyi yardımcı oyuncu ödüllerinin verildiği festivalde büyük bir başarıya imza atarak "seyirci beğeni" ödülünü almaya hak kazanmıştı.

Dostoyevski'nin yazdığı, Ergin Altay'ın Türkçeye çevirdiği ve Erdinç Doğan'ın oyunlaştırıp yönettiği "Yeraltından Notlar", kendi kişiliğinin kördüğümüne dolanan yeraltı adamının mizahi çatışmalarını ve Petersburg'un bataklığından dünyaya fırlamış Bay X'in, arkadaşlarıyla, kadınlarla ve kendisiyle yaşadığı trajikomik çatışmaları konu alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.