Ankara Müzik Festivali'ni 7 bin 500 kişi izledi

Ankara Müzik Festivali'ni 7 bin 500 kişi izledi
Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde bu yıl gerçekleştirilen 11 etkinliği yaklaşık 7 bin 500 kişi izledi- Festivalde 3 senfoni orkestrası, 2 çağdaş müzik, 1 caz, 1 modern dans, 1 etnik müzik, 2 oda müziği etkinliği gerçekleştirildi

ANKARA (AA) - "33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali"nde bu yıl gerçekleştirilen 11 etkinliği, yaklaşık 7 bin 500 kişi izledi.

Sevda Cenap And Müzik Vakfından yapılan açıklamaya göre, festival, Ankaralılara müzik ve sanatla dolu bir ay yaşattı. Festivalin 33. yılında gerçekleştirilen 11 etkinlik, yaklaşık 7 bin 500 kişi tarafından takip edildi. 17 ülkeden 250 sanatçının katıldığı festival için yurt dışından 3 ton müzik malzemesi geldi.

Festivalde, 3 senfoni orkestrası, 2 çağdaş müzik, 1 caz, 1 modern dans, 1 etnik müzik, 2 oda müziği olmak üzere 11 etkinlik yapıldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı, Ankara Çankaya Kent Konseyinin destek verdiği festivalde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin burslu öğrencileri ve huzurevlerinde kalanlar, etkinliklere davetli olarak katıldı.

Festival boyunca, üyesi bulunulan Avrupa Festivaller Birliği aracılığıyla 38 ülkedeki 98 festival, vakfın üyesi olduğu Dünya Gençlik Müzik Örgütü vasıtasıyla 41 örgüte bağlı 300 kentteki müzikseverlere de ayrıntılı bilgi iletildi.

Festivalde, geçen yıllarda olduğu gibi Avrupa Festivaller Birliğince ortaklaşa yapılan MusMA etkinliği başarıyla gerçekleştirildi ve 2015'te bestelenen 6 eser CSO Çello Quartet tarafından ilk kez seslendirildi. Kaydı yapılan eserler 6 ülke radyosunda yayınlanmak üzere yurt dışındaki müzik dünyasına iletildi.

Festival açılışında, genç ve geniş kadrosuyla umut vadeden şef Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, sanatseverlerce ilgiyle ve beğeniyle izlendi. Konserin solisti piyanist Tolga Atalay Ün konçertoyu seyirciye sırtı dönük konumlandırılmış piyanoda aynı zamanda orkestrayı yöneterek seslendirdi. AGSO’nun kapanıştaki konserinin şef solistleri, SCA Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası sahipleri şef Gürer Aykal ve piyanist Gülsin Onay oldu.

Festivalde yer alan farklı müzik dallarındaki birçok etkinlik, düzenlemenin repertuvar genişliğini gözler önüne serdi.

Hayatında ilk kez konserinde burnu kanayan ve bandajla konseri sürdüren Steven Isserlis'in etkileyici performansıyla, Vivaldi 4 Mevsim'in Piazzola yorumlarıyla Aniello Desiderio ve Quartetto Furioso, Debussy Quartet'in inanılmaz yorumlarıyla Kafig Dance Ensemble, enerjileri ve virtüöziteleri ile New York Gypsy All Stars, keman sanatçısı ve şef Mario Hossen ile Hande Dalkılıç'ın uyumu ve etkileyici tınısı ile Muammer Sun'un Demet'ine müthiş bir yorum getiren Camerata Orphica festivalin beğenilen topluluk ve sanatçıları oldu.

Kore’den gelen Jin Myung topluluğunun vurmalı çalgılar eşliğindeki gösterisi ve öncesinde salonla beraber seslendirilen Saip Egüz'ün "23 Nisan" şarkısı da unutulmazlar arasına girdi.

Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen istenmeyen olaylar dolayısıyla bazı sanatçı ve toplulukların üzüntülerini belirterek katılamayacaklarını bildirdikleri festivale, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.