Ankara Tren Garı önündeki terör saldırısı

Ankara Tren Garı önündeki terör saldırısı
Terör saldırısının 5. ayında yaşamını yitirenleri anma amacıyla KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası tarafından, Adana İstasyon Meydanı'nda program düzenlendi

ADANA (AA) - Ankara Tren Garı önündeki terör saldırısının 5. ayında yaşamını yitirenler için KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası tarafından anma programı düzenlendi.

Adana İstasyon Meydanı'ndaki anma programında, ellerinde saldırıda ölenlerin fotoğraflarını taşıyan katılımcılar, sloganlar attı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, yaptığı konuşmada, saldırının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala faillerinin bulunmadığını, soruşturmada faillerin bulunmasına yönelik değil, delillerin daha fazla karartılması için çaba sarf edildiğini iddia etti.

Beştaş, kendilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, cezaevine atılmakla tehdit edildiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizi tanımıyorlar. Bizim cezaevinden ve ölümden korkmadığımızı bilmiyorlar herhalde. Korksaydık biz bu mücadeleyi yürütmezdik. Biz onlar gibi korkak değiliz. Biz haklıyız çünkü. Biz inandığımız değerleri ve özgürlükleri savunuyoruz. Biz insanların demokratik bir ortamda barış içinde, özgürce yaşamasını savunuyoruz. Bizim gizlediğimiz, sakladığımız işlediğimiz bir suç yok. Bize atfedilen tüm suçlar işte bu konuşmalar, gittiğimiz açıklamalar, yaptığımız mitingler. Biz bunları zaten kamuya açık yapıyoruz. Biz siyaset yapıyoruz. "

Beştaş, programa katılanlardan saldırıda yaşamını yitiren Gökhan Gökbönü'nün ağlayan annesini teselli etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.