Ankara Valiliğinden "Telefon Dolandırıcılığı" Uyarısı

Ankara Valiliğinden "Telefon Dolandırıcılığı" Uyarısı
Ankara Valilliğince, kendisini "Ankara Valiliği Özel Kalem Müdürü" olarak tanıtan kişi ya da kişilerce telefonla aranan vatandaşların buna itibar etmemeleri gerektiği uyarısında bulunuldu

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğince, vatandaşlara, kendisini telefonda "Ankara Valiliği Özel Kalem Müdürü" olarak tanıtan kişi ya da kişilere itibar etmemeleri uyarısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da bulunan bazı şirket ve kuruluşlarca vatandaşların telefonla arandığı belirtilerek, kendilerini "Ankara Valiliği Özel Kalem Müdürü" olarak tanıtan kişilerin "0533 318 00 59" numaralı telefonu kullandıkları ve iletişim numarası olarak da "0533 055 00 59" numaralı telefonu bıraktıkları kaydedildi.

Açıklamada kötü niyetli bu kişilerin, telefon görüşmesinde "Ankara Valisi'nin saat 10.50 ile 11.50 arasında uygun olduğu ve bu numaradan arandığında görüştürüleceği" bilgisini verdiği ifade edildi.

Valilikçe, telefonla arandıklarında kendisini "Ankara Valiliği Özel Kalem Müdürü" olarak tanıtan kişi ya da kişilere itibar etmemeleri uyarısında bulunularak, bu tür durumlarla karşılaşılması halinde derhal "112 ACİL" hattına müracaat edilmesi ve Ankara Valiliği'ne ait 0312 306 66 66 irtibat telefonunun aranması istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.