Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarına tepkiler
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: - "Milletimizin birliğine kasteden hainler, bunun bedelini ağır ödeyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletin birliğine kasteden hainlerin bunun bedelini ağır ödeyeceğini bildirdi.

Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, hiçbir zulüm ve alçaklığın ebedi sürmediğini vurgulayarak, "Milletimizin birliğine kasteden hainler, bunun bedelini ağır ödeyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmeyen Rusya ve ABD'ye tepki gösteren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Terör saldırısıyla iç ve dış mihraklar, milletimizin sabrını zorlamaktadır. Bu milletin Malazgirt'te, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de verdiği mücadeleyi akıllarından çıkarmasınlar. Millet olarak alçak terör saldırıları karşısında tahriklere de gelmemeliyiz."

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, milletin birliğini bozmaya çalışanların başarılı olamayacağını belirtti. Togar, şöyle devam etti:

"Terör olaylarını ve teröre karışan iç ve dış kuvvetleri, kişileri lanetliyor, esefle kınıyorum. Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında eli kanlı terör örgütü tarafından patlatılan araçla eli kanlı terör örgütü bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Birlik ve beraberliğimize yönelik eli kanlı hainlerce gerçekleştirilen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum."

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ankara ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırılarının hesabının sorulacağını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Terörün kanlı yüzü maalesef ki bu tür haince saldırılarda bir kez daha kendini göstermiştir. Kayıplarımız için yüreğimiz yanarken, bir yandan da bu hain saldırıların arkasında olan yurt içi ve yurt dışındaki sözde güçlere lanet ediyoruz.Yıllardır ülkemizin sırtına kene gibi yapışan, bu süreçte Kürt kardeşlerimizi kullanarak Türk-Kürt ayrımı yapmayı hedefleyen, kandan beslenen, ölümleri rant olarak gören terör örgütüne destek olan kim varsa er ya da geç cezasını bulacaktır."

MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü de Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarını kınayarak, "Terörü haklı ve adil gösteren her türlü zihniyeti en ağır şekilde lanetliyorum. Artık bu terörün durması için ne gerekiyorsa yapılması lazım. Biz bu uğurda canımızı seve seve vermeye razıyız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.