Ankara'da 27 Savcıyı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Ankara'da 27 Savcıyı Arama Çalışmaları Devam Ediyor
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 27 savcıyı arama çalışmaları devam ediyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 27 savcıyı arama çalışmaları devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, savcılar, darbe girişimine karışan üst rütbeli subayların ev ve iş yerlerinde polis eşliğinde bu sabah aramalara başladı. Arama yapılan yerler arasında Mamak'taki Altmışevler ve Çiğiltepe'deki askeri lojmanlar da bulunuyor.

Aramalarda bilgisayarlar ile bazı dijital malzemelere el konuluyor.

Darbe girişimi gecesi kullanılan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığındaki aramalar da halen devam ediyor. Buralarda, darbe girişimine karışan personelin bilgisayarları da inceleniyor.

Soruşturma kapsamında 27 savcıyı arama çalışmaları sürerken, askeri yerlerdeki incelemeler için sabit olarak görevlendirilen 9 savcı, aynı zamanda darbe konusunda bilgisi bulunabileceği değerlendirilen kişilerin "tanık" olarak ifadelerini alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.