Ankara'da Bayram Tedbirleri Alındı

Ankara'da Bayram Tedbirleri Alındı
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla önlem aldı

ANKARA (AA) - Ankaralıların bayramı güven ve huzur içerisinde bir Kurban Bayramı geçirebilmeleri için alınacak güvenlik önlemleri konusunda AA muhabirine açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Yıldırım, alınacak tedbirleri bayram öncesi, bayram süresi ve bayram sonrası olmak üzere 3 ayrı bölümde planladıklarını söyledi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, meydana gelebilecek olayları anında önlemek amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm şubeleri bünyesinde özel ekipler kurulduğunu ifade eden Yıldırım, "Resmi ve sivil ekiplerin devriye hizmetlerine ilave olarak yaya ekipler de görevlendirilecek. Halkın yoğun olduğu terminal, alışveriş merkezleri, mezarlıklar, pazar ve kurban kesim yerlerinde ek önlemler alınacak." dedi.

Yaya ve motorize ekip sayılarının da bayram süresince artırılacağını ifade eden Yıldırım, vatandaşlardan karşılaştıkları bir olumsuzluk durumunda 155'i aramalarını istedi.

Ankara'ya giriş çıkışlarlarda 37 ekip bulunacak

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Haşim Manav ise vatandaşların güven ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak ve sürücülerden kaynaklanan hataları en aza indirmek amacıyla karayollarında yetki ve sorumlulukları bulunan kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde mevcut tedbirlere ek trafik tedbirlerinin planlandığını kaydetti. Tüm yollarda ekiplerin başında komiser rütbesinde bir görevli bulunacağını anlatan Manav, bayram süresince yollarda devam eden bakım, onarım ve tamirat faaliyetlerine ara verildiğini söyledi.

Özellikle trafik yoğunlunun fazla olduğu Samsun yolundaki kavşaklarda tedbir alındığını belirten Manav, "Mevcut ekiplere takviye olarak önemli noktalarda 10 ekip daha görevlendirilerek 37 ekiple güzergahlarda trafik tedbirleri alınacak." diye konuştu.

Manav, trafik kazalarının yüzde 88'inin sürücü hatalarından kaynaklandığına dikkat çekerek, sürücülerden, uykusuz yola çıkmamalarını, acele etmemelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, trafik işaret ve işaretçileri ile kurallara uymalarını istedi.

Muhabir: Sertaç Bulur

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.