Ankara'daki Tarihi Havagazı Fabrikası'nın Yıkımı

Ankara'daki Tarihi Havagazı Fabrikası'nın Yıkımı
CHP Ankara Milletvekili Emir:- "Melih Gökçek, 350 ton asbest olan bir binada hiçbir tedbir almaksızın, Ankaralıların hayatına kastederek bu binayı sökmüştür"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin, "Melih Gökçek, Koruma Kurulu altındaki, 350 ton asbest olan bir binada hiçbir tedbir almaksızın, olağan prosedürlere dahi uymaksızın, yönetmeliği dahi ayaklar altına alarak ve Ankaralıların hayatına kastederek bu binayı sökmüştür." dedi.

Emir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki tarihi Havagazı Fabrikası'nda 350 ton asbest bulunduğunu ve bunun sökülmesi sırasında belirli kurallara uyulması gerektiğini dile getirerek, buna dikkat edilmediği taktirde Ankaralıların sağlığına ve Ankara'ya kasten zarar verme suçunun işlenmiş olacağını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, buradaki yıkım işlemini 25 Şubat 2017'de başlattığını anımsatan Emir, ancak Bölge İdare Mahkemesinin durdurma kararının ardından şu anda orada bir yıkımın yapılamadığını söyledi.

Ankara 2. İdare Mahkemesinin, söz konusu alanın koruma altında olduğuna ve yıkımın yapılamayacağına ilişkin tebligatını Büyükşehir Belediyesine yaptığını hatırlatan Emir, yıkılan bölümün asbestli olduğunun, Ankara Valiliğince de tespit edildiğini dile getirdi.

Yıkım sırasında çevreye asbestin yayıldığının Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünün, numuneler üzerinde yaptığı analizler sonucunda saptandığını da aktaran Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, fabrikanın yıkımıyla ilgili iş planını ise yıkım başladıktan 2 gün sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunduğunu ifade etti.

Emir, "Melih Gökçek, Koruma Kurulu altındaki, 350 ton asbest olan bir binada hiçbir tedbir almaksızın, olağan prosedürlere dahi uymaksızın, yönetmeliği dahi ayaklar altına alarak ve Ankaralıların hayatına kastederek, bilerek ve isteyerek bu binayı sökmüştür, sökmeye çalışmıştır ve bunu yaparken de birçok yalan söylemek zorunda kalmıştır. Ama gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir durumu var." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.