Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: - "Türkiye'nin güvenliğine tehdit olanlara karşı hükümetin yapacağı her olumlu girişim, tüm vatandaşlarımız gibi CHP'liler tarafından da olumlu karşılanır"- CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - "Mutlaka ama mutlaka tüm

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Türkiye'nin güvenliğine tehdit olanlara karşı hükümetin yapacağı her olumlu girişim, tüm vatandaşlarımız gibi CHP'liler tarafından da olumlu karşılanır" dedi.

CHP Genel Merkez ile yerel yönetimlerin daha verimli çalışmasını sağlamak amacıyla CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlenen toplantı öncesi katılımcılar, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırısında yaşamını yitirenleri anmak için projektörle duvara yansıtılan "Ankara terörü lanetliyoruz" yazısı önünde bir süre oturdu.

Toplantıda konuşan Bingöl, acıları ifade edecek kelime bulmakta zorlandığını aktararak, hükümetin ülkeyi yönetemediğini savundu.

"Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar basiretsiz, aciz kalan başka iktidar dönemini hatırlamıyorum" ifadesini kullanan Bingöl, "AKP, 2002'de terörün olmadığı, şiddetin sıfır noktasına olduğu dönemde iktidar oldu ama görün ki bugün tıpkı 12 Eylül öncesindeki günleri aratırcasına her gün, bazen her saat ülkenin hangi bölgesinde nasıl bir olayla karşı karşıya kalacağımızın ızdırabı içinde, gözümüz basın ve televizyonda 'inşallah şehit haberi ve patlamayla karşılaşmayız' diye dua eder hale geldik" dedi.

Bingöl, güvenliği sağlamakta sorumluluğu bulunanların istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Her seferinde ya rutin açıklamalar yapıp olayı unutulmaya bırakıyorlar ya da siyaseten nemalanmanın peşinde koşuyorlar" iddiasında bulundu.

Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturacak her şeye karşı duruş sergileyeceklerini vurgulayan Bingöl, "Türkiye'nin güvenliğine tehdit olanlara karşı hükümetin yapacağı her olumlu girişim, tüm vatandaşlarımız gibi CHP'liler tarafından da olumlu karşılanır. Yeter ki iktidar partisi, muhalefet partilerini doğru bilgilendirsin" diye konuştu.

- "faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Türkiye'nin her sabah yeni acı ve üzüntüye uyanılan zor günlerden geçtiğini belirtti.

Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Torun, şöyle konuştu:

"Bu acıları artık sadece taziye dileyerek geçirmememiz lazım, sorumluların herkesi tatmin eden açıklamaları veya kararları olması lazım. Reyhanlı, Suruç, Ankara, Sultanahmet, birçok katliama tanık olduk. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Bu anlamda bunun sorumlusu, ülkeyi yöneten iradedir. Bu ülkenin istihbaratı, güvenliğinden sorumluluğu olan yetkililer sorgulanmalıdır. Mutlaka ama mutlaka tüm bu katliamların ve terörün bitirilmesi, devletin ve yetkililerin bu anlamda üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Bu acıların bir an önce bitirilmesi ve faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz."

Torun, terör listesinde ismi bulunanların ülkede cirit attığını, tonlarca patlayıcının bodrumlarda saklandığını ileri sürerek, "Maalesef bunların sorumlusu hükümet değilmiş gibi sonucu tartışıyoruz. Olayların bu noktaya geldiği süreci ne yazık ki tartışmıyoruz. Bu kadar istihbarat zaafiyeti olamaz" görüşünü dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.