Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Azerbaycan'daki tüm camilerde cuma hutbelerinde Ankara'daki terör saldırılarından bahsedildi, hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'daki tüm camilerde cuma hutbelerinde Ankara'daki terör saldırılarından bahsedildi, hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Kafkas Müslümanları İdaresinin (KMİ) girişimiyle Azerbaycan'daki camilerde cuma hutbesinin konusu Ankara'daki terör saldırısıydı.

Hutbede saldırılar şiddetle kınanarak, Türkiye'nin benzer eylemlerle sarsılmayacağına, Azerbaycanlıların ise her zaman Türkiye'nin yanında olacağına işaret edildi. Cuma namazı sonrasında vatandaşlar hep birlikte saldırıda hayatını kaybedenler için dua etti.

KMİ Başkanı Allahşükür Paşazade de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e taziye mesajı gönderdi.

Saldırı sonucu çok sayıda insanın yaşamını yitirmesinden son derece üzüldüğünü ifade eden Paşazade, Türkiye'ye yönelik menfur niyetlerin Türkiye devleti ve halkının iradesi karşısında yenileceği vurgulandı.

Türkiye'nin acısını paylaştığını belirten Paşazade, mesajında "Her zaman olduğu gibi sevincimiz de kederimiz de birdir. Yüce Allah'tan halklarımızın barış ve istikrarına saldıranlara hak ettikleri cezayı vermesini temenni ediyorum" ifadelere yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.