Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Şiddetsiz Toplum Derneği ve Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, patlamanın meydana geldiği sokağa karanfil bıraktı

ANKARA (AA) - Şiddetsiz Toplum Derneği ve Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, Ankara'daki terör saldırısının olduğu bölgeye karanfil bıraktı.

Şiddetsiz Toplum Derneği adına açıklama yapan Dernek Başkanı Rıza Sümer, "İnsanlık, kendini, görüşlerini ve haklarını silahla ifade edemeyeceğini, kazanamayacağını ve koruyamayacağını artık bilmeli, canlara değil, şiddete ve silahlara veda edilmelidir. Toplum, derneklerde ve benzer girişimlerde, yasalara uygun bir şekilde örgütlenmeli, şiddetten korunma yöntemlerini eksiksiz öğrenmelidir. Biz, başlarımız dik olarak; insanlığın, ulusumuzun, ailelerin ve ah diyenlerin acılarını paylaşıyoruz" dedi.

Dernek üyeleri, saygı duruşunda bulunduktan sonra patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı.

Kadın Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlar da patlamanın gerçekleştiği Merasim Sokak'taki olay yerine gelerek karanfil bıraktı.

Devlet Mahallesi Muhtarı Zeynep Dalgın, Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş muhtarları olarak, ülkenin barış ikliminden çok uzakta olmasından kahrolduklarını belirterek, "Mahallelerimizde yaşanması muhtemel kötü olaylar için kaygı duyuyoruz. Dileğimiz ve tüm arzumuz, ülkemiz üzerindeki kara bulutların dağılması, evde, iş yerinde, durakta, serviste, eylemde, sokakta yaşamın hangi alanında olursa olsun tüm insanlarımızın huzur ve güven içinde yaşayacağı koşulların bir an önce sağlanmasıdır" diye konuştu.

Kadın muhtarlar, daha sonra dua edip karanfil bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.