Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
MÜSİAD Başkanı Olpak: - "Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken, acılı ailelere de sabırlar diliyoruz"- İTO Başkanı Ç

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısından üzüntü duyduklarını belirtti.

MÜSİAD olarak saldırıyı şiddetle kınadıklarını aktaran Olpak, "Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken, acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bilinmelidir ki terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız" değerlendirmesinde bulundu.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar da saldırıyı kınayarak, "Bu saldırı cana kıymanın ötesinde, devletimizin terörle mücadele kararlılığını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de güvenlik güçlerini hedef alan saldırıyı kınadıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"İhracat ailesi olarak Türkiye'nin yıllardır mücadele ettiği terör belası kimi hedef alırsa alsın karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye, terörle nizam edilmeye çalışılacak ve şiddet ortamı yaratılarak hayallerinden, hedeflerinden ödün verecek bir ülke değildir ve olmayacaktır. Bu alçakça saldırılar, güçlü bir ülke olarak dünyaya değer katma iddiamızı daha da artıracak ve bizi birbirimize kenetleyecektir. Bizler bugün yine birlik ve beraberlik çağrılarımızı daha yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk Silahlı Kuvvetlerine geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.